Simona Ivančáková Rôzne

Sviatočná atmosféra pod Tatrami zďaleka nekončí: Nenabažili ste sa ešte vianočných trhov? Zažite ich ešte raz!

Hoci sa vianočný jarmok v nedeľu večer v Poprade skončil, nemusíte zúfať. Máme pre vás dobrú správu. Ak chcete typickú atmosféru vianočných trhov zažiť ešte raz, nie jej to vôbec nemožné!

Ilustračný obrázok k článku Sviatočná atmosféra pod Tatrami zďaleka nekončí: Nenabažili ste sa ešte vianočných trhov? Zažite ich ešte raz!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa ešte počas ostatných dní nestihli nabažiť vianočných jarmokov, nemusíte zúfať. Stačí si urobiť pekný výlet a zažiť ich môžete ešte raz. Vianočná atmosféra sa totiž presunula do susedného Kežmarku, kde sa až do piatku konajú vianočné trhy.

O dva dni dlhšie

Mesto Kežmarok v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Kežmarku pripravilo tento rok pre návštevníkov vianočných trhov pár noviniek. „Tohtoročný vianočný trh trvá o dva dni dlhšie než ostatné trhy v roku. Chceme si pripomínať tradície v meste, tentoraz s cechom mäsiarov, keďže má okrúhle výročie. Trh je príležitosťou prilákať miestnych výrobcov, podnikateľov do centra mesta, kde sa môžu zároveň prezentovať,“ povedal prednosta Mestského úradu v Kežmarku Karol Gurka.

Okrem toho budú na trhu budú prezentované aj moderné bio potraviny. Od pondelka do piatku bude na Hlavnom námestí prebiehať predajný trh. Od stredy však bude spestrený o kultúrny program. V stredu vystúpia na veľkom pódiu žiaci kežmarských škôl, po nich bude nasledovať koncert skupín The Kowal Chicks, The Liars so skupinou a speváčky Júlie Maléřovej.

„Vo štvrtok sa na námestí predstavia družstvá, ktoré si zmerajú svoje kuchárske sily v súťaži vo varení vianočnej kapustnice. Popri varení sa diváci dozvedia viac o vianočných stravovacích zvykoch v minulosti a dnes, súťažiť budú môcť v šúpaní zemiakov či v jedení. Námestie počas celého dňa zabaví goralská muzika, podvečer folklórne súbory mesta,“ uviedla komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Sprievod a remeslá

Záverečný deň trhu otvorí sprievod žiakov mestských škôl a námestie zaplnia potravinárske remeslá. Návštevníci uvidia zabíjačku, ukážky spracovania mäsa tradičným spôsobom, samozrejmosťou bude ochutnávka výrobkov. Záver trhov spríjemní vianočný divadelný príbeh Betlehem, Katka Koščová a jej vianočný koncert a skupina Drišľak.

Počas celého týždňa pripravuje kino Iskra premietanie rozprávok s jednotným vstupným 0,50 €. Každý premietací deň sa bude začínať o 15.00 hod krátkymi rozprávkami s Tomom a Jerrym a nasledovať bude rozprávka. Deti sa môžu tešiť na filmy Niko a cesta ku hviezdam, Lego príbeh, Happy Feet 2, Veľká oriešková lúpež a Traja bratia.

Mesto Kežmarok si pre svojich obyvateľov pripravilo novinku. Ňou je verejnú ľadová plocha za kežmarskou radnicou. „Mesto ju uvedie do prevádzky 22. decembra a verejnosti bude prístupná tri mesiace. Radnica chce týmto spôsobom čiastočne vykompenzovať chýbajúci zimný štadión a zabezpečiť atraktívny priestor na trávenie prázdnin pre rodiny s deťmi,“ dodala na záver Zuzana Šlosárová.

Čítajte tiež:

Keby len jeden… v Poprade je v týchto dňoch vianočných stromčekov až-až: Aha, čo je za tým!

Popradský vianočný jarmok a jeho lákadlá: 5 zaujímavých stánkov, ktoré upútali našu pozornosť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM