Peter Handzuš Hokej

Tlačová konferencia HC LEV

HC Lev Poprad bez hráčskeho podpisu, prvý zápas na ľade Vítkovíc.

Vedenie HC Lev Poprad, nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vo štvrtok predstavilo médiám trénera Radima Rulíka a športového riaditeľa Sergeja Sošnikova. Na tlačovej konferencii sa zúčastnil aj obchodný a finančný riaditeľ Marcel Binek, ako i predstavitelia sponzorov. Menoslov hráčov však nepredstavili, pretože klub nemá k utorku podpísanú ani jednu zmluvu. Rozpočet klubu sa v úvodnej sezóne bude pohybovať v rozmedzí 12–14 milióna eur.

Český kouč, ktorý vlani v lete viedol predčasne ukončenú prípravu levov, bude v realizačnom tíme zodpovedný za výsledky v Kontinentálnej hokejovej lige. „Želám si, aby sme fanúšikom Popradu priniesli kvalitný hokej. Do tímu chceme priviesť čo najviac slovenských a českých hráčov. Oslovili sme asi 35 až 40 hráčov. Snažíme sa priviesť takých, ktorí odovzdajú na ľade sto percent. Žiaľ, nemáme ešte podpísané zmluvy s hráčmi, preto by nebolo správne spomínať konkrétne mená. KHL ide každým rokom nahor a preto nebudeme mať ľahkú úlohu. S prípravou na sezónu začneme 20. júla, ale už do prvého júla chceme mať podpísaných päťdesiat percent hráčov. Musíme mať v kádri minimálne päť Slovákov, no my ich chceme mať viac. Asi osemdesiat percent tímu budú tvoriť Slováci a Česi. Prvý prípravný zápas odohráme na ľade Vítkovíc 9. augusta,“ uviedol Rulík.

Slovenský nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) bude v nastávajúcej sezóne účinkovať v Bobrovovej divízii, no pred samotným štartom musí splniť podmienky KHL. „Rozpočet bude približne dvanásť až štrnásť miliónov eur, ale sme pripravení zvýšiť ho, pokiaľ získame ďalších silných partnerov. Rozpočet je zatiaľ pokrytý na osemdesiat percent. Čo sa týka tréningovej haly, jej výstavba je na dohode s mestom. Termín, ktorý bude v dohode s mestom, dodržíme. Kapacitu hlavnej haly zvyšovať nebudeme, budeme robiť jej rekonštrukciu, tak aby sme splnili reglement KHL. To znamená svetlá, LCD obrazovky, turnikety, mantinely a podobne,“ skonštatoval obchodný a finančný riaditeľ Marcel Binek.

Popradský štadión bude zastrešovať dva tímy, miestny HK Poprad a HC Lev, v ktorého kádri by malo figurovať 25 hráčov. „Sme dohodnutí s HK Poprad na tom, ako to bude prebiehať. Pokiaľ to však nie je definitívne, tak tú formu nechcem zverejniť. Neuvažujeme o tom, aby sa HK Poprad presťahoval do iného mesta a myslím si, že o tom neuvažuje ani miestny klub,“ dodal Binek.

Ceny vstupeniek na domáce zápasy by sa mali pohybovať medzi 6 až 16 eur. Trénerom Tatranských vlkov Poprad v mládežníckej súťaži MHL v sezóne 2011/2012 bude tiež Čech Aleš Trotter.

Text: TASR

Tlačová konferencia HC LEV
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM