Simona Ivančáková Rôzne

Toto nikto iný nepochopí: 6 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Popradčana na sto honov :)

Informácie len pre zasvätených! Každé mesto má svoje špecifická, prípadne, je preňho niečo charakteristické. Poprad nie je v tomto výnimkou. Myslíte si, že ste Popradčan od kosti?

Ilustračný obrázok k článku Toto nikto iný nepochopí: 6 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Popradčana na sto honov :)
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad tak ako každé iné mesto má svoje špecifiká, o ktorých vedia len tí ľudia, ktorí tu žijú x rokov. Ten, kto cez naše mesto len prechádza, prípadne tu bol párkrát ako turista, nemá určite o týchto veciach ani páru.

Ak si teda dvaja ľudia z Popradu sadnú napríklad aj na kávu v inom meste, je vysoko pravdepodobné, že sa môžu baviť práve na týchto veciach, a nik iný im nebude rozumieť…

Všetci sme tam už boli

Čo by ste to boli za Popradčana, keby ste aspoň raz nenavštívili cyklistický chodník smerujúci z Popradu do Svitu? Tento cyklochodník je frekventovaný najmä v letných mesiacoch a preto sa niet čomu čudovať, že na ňom bol už azda každý Popradčan. Či už na bicykli, peši alebo na korčuliach. Cyklistickému chodníku sa odolať jednoducho nedá!

Pramenistá voda zo studničky

A keď sme už pri tom cyklistickom chodníku, tak tesne pred Svitom sa nachádza studnička. V nej vyviera pramenistá voda, ktorá je naozaj chutná, ale zároveň aj zdravá. Preto sa mnoho ľudí chodí k prameňu osviežiť. Pre obyvateľov Popradu a Svitu známa vec, pre cudzincov neznámy fakt.

Kamzíkom len rečami

Hoci má oficiálna fanpage popradských kamzíkov na Facebooku už takmer 24 tisíc fanúšikov, tak na zimnom štadióne sa to na návštevnosti veľmi neodrazilo. Tí, ktorí fandia športu v meste o situácií v klube vášnivo diskutujú, ale tam to končí. Realita je taká, že všetci popradským hokejistom fandíme, ale na štadión ich príde podporiť minimum ľudí. Posledné návštevy sa pohybujú tesne okolo tisícky.

Prebehovanie cez cestu

Mnohí z vás to už zažili. Auto máte zaparkované pred hypermarketom na Teplickej ceste a chcete sa dostať do obchodov na druhej strane hlavnej cesty. Všetko by bolo v poriadku, keby pod týmto hlavným ťahom bol podchod. Lenže nenachádza sa tu a tak mnoho ľudí denne prebehuje cez frekventovanú viacprúdovku na vlastné riziko.

Harmonikár, ktorý vám spríjemní deň

Pri ceste z autobusovej stanice tesne pred priechodom pre chodcom smerujúcom do centra mesta, stretnete v letných mesiacoch človeka, ktorý vám spríjemní deň. Starší harmonikár hrá nielen príjemné melódie, ale pekne sa vám aj pozdraví či sa na vás usmeje.

Cesta z autobusovej stanice

Dajte si ruku na srdce a povedzte, kto z vás aspoň raz neprešiel smerom z autobusovej stanice do mesta cez bývalú trávnatú plochu? Síce dnes je to len priestor, ktorý trávnik nepripomína a v týchto dňoch je tam viac blata ako zvyčajne, ale množstvo Popradčanov touto skratkou prešlo aspoň raz.

Čítajte tiež:

Preteká našim mestom aj okresom, viete však o nej všetko? 5 zaujímavostí o rieke Poprad, o ktorých ste možno netušili

Prisťahovalci do nášho mesta otvorene: 7 dôvodov, prečo sme sa rozhodli prísť bývať do Popradu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM