Krimi

Únos detí v Kežmarskom okrese? Polícia upozorňuje na hoax, zneužili fotku nevinnej osoby!

Po sociálnej sieti sa začali šíriť informácie, že v Kežmarskom okrese dochádza k únosom detí. Podľa polície je všetko inak!

Ilustračný obrázok k článku Únos detí v Kežmarskom okrese? Polícia upozorňuje na hoax, zneužili fotku nevinnej osoby!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

„Viacerí ste nám do správ zaslali odkaz na virálny príspevok ohľadom údajných únosov detí v Kežmarskom okrese. Príspevok bol pôvodne zdieľaný z facebookového účtu "Fakty Sk“, ktorý je už medzičasom pravdepodobne zmazaný," uviedla Polícia SR na svojej facebookovej stránke.

Nie je to pravda

Polícia v tejto súvislosti uvádza, že príspevok sa nezakladá na pravde. „O stanovisko sme požiadali priamo OR PZ v Kežmarku, kde neevidujú oznámenia obdobného charakteru,“ zdôraznila.

Do správ sa polícii zároveň ozvala aj osoba, ktorej fotka bola v príspevku zneužitá a ktorá je vo vulgárnych komentároch z vymysleného incidentu neprávom obviňovaná.

Zneužitá fotka

„Včera večer narýchlo vytvorený profil napísal o mne príspevok, ktorý prezdieľalo 6000 ľudí a nie je pravdivý. Vyhrážajú sa mi ľudia v komentároch, že mi dolámu ruky, zbijú ma keď kradnem deti. Vraj som teraz na východnom Slovensku ale nachádzam sa v okrese Senec s mojím synom,“ cituje polícia zo správy.

Prístup k internetu je podľa polície v rukách hoaxerov veľmi silnou zbraňou a pri ich snahe získať 15 minút slávy či kliky a reakcie im nie je sväté nič. Ani to, že zneužijú fotky či profily nevinných osôb.

„Ak narazíte na podobné príspevky, neváhajte nám ich poslať do správ,“ apeluje polícia smerom k ľuďom.

Foto: ilustračné

‼️ POZOR NA NEBEZPEČNÝ HOAX O ÚNOSOCH DETÍ: NA JEHO ŠÍRENIE ZNEUŽILI FOTKU NEVINNEJ OSOBY ‼️ 📨 Virálny hoax s takmer...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, August 30, 2023

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM