Správy

Užite si krásu okolia Popradu: Milovníkov cyklistiky lákajú na sériu výletov

Nechce sa vám sedieť doma a milujete aktívnu formu oddychu? Práve vás môže očariť pripravovaná séria cyklovýletov.

Ilustračný obrázok k článku Užite si krásu okolia Popradu: Milovníkov cyklistiky lákajú na sériu výletov
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade pripravila na jún sériu cyklovýletov, ktoré budú každú stredu. Zúčastniť sa na nich môžu Popradčania, ale aj návštevníci mesta, informovala o tom riaditeľka MIK Poprad Lucia Pitoňáková.

Ako priblížila, začiatok cyklovýletov je nastavený na 17.00 h, aby sa na nich mohli zúčastniť nielen mládežníci po školskom vyučovaní, ale tiež pracujúci dospelí.

Štartovať sa bude vždy z centra mesta – spred Mestskej informačnej kancelárie na Námestí sv. Egídia.

Sériou minipodujatí s názvom Júnové cyklo-stredy #VisitPoprad bude sprevádzať pracovník MIK Rastislav Hudec.

Nádherné cyklotrasy

„Cieľom tejto série cyklovýletov je priblížiť návštevníkom mesta, ale predovšetkým domácim obyvateľom možnosť využívať nádherné cyklotrasy z Popradu. Takéto spoločné cyklovýlety sú vhodné pre tých, ktorí nemajú odvahu vybrať sa na bicykli sami, prípadne majú radi spoločnosť a tiež je to pre Popradčanov dobrá možnosť zorientovať sa na jednotlivých trasách a neskôr ich absolvovať už individuálne,“ uviedol Hudec.

Aktuálne zo Slovenska

Na vybrané cyklovýlety s náročnosťou označenou skratkou „rekrea“ je možné využiť tiež popradské zdieľané bicykle. Na ďalších dvoch trasách, ktoré sú vhodné pre zdatnejších cyklistov, odporúča Pitoňáková už horský bicykel.

Prvá cyklo-streda sa uskutoční 2. júna, jej účastníci môžu na bicykli spoznať mesto Poprad. O týždeň neskôr 9. júna čaká záujemcov okružná trasa cyklochodníkmi smerom na Kvetnicu. V ďalšom týždni 16. júna je pre nadšencov cyklistiky pripravená okružná jazda do obce Gánovce s návratom cez ďalšie podtatranské dediny.

Nezabudnite prilbu

Do Lopušnej doliny sa pôjde 23. júna. Posledný cyklovýlet 30. júna okolo Krížovej na Kvetnici je určený pre dobrodružnejších cyklistov.

Účastníci cyklovýletov tiež nesmú zabúdať na bezpečnostné pravidlá. Pitoňáková pripomenula, že mimo obce je potrebné mať na hlave cyklistickú prilbu, pričom deti by ju mali mať aj v rámci obce. Ďalej upozornila, že deti a mládež do 18 rokov by sa mali na týchto podujatiach zúčastňovať v sprievode zodpovednej dospelej osoby.

V prípade nepriaznivého počasia sa cyklovýlet neuskutoční. Podrobnejšie informácie sa dozvie verejnosť na stránke www.VisitPoprad.sk alebo na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM