Pavol Krupka Krimi

V podchode pri železničnej stanici by malo byť bezpečnejšie

V podchode pre peších pri železničnej stanici v Poprade došlo za posledné týždne k niekoľkým incidentom, miestne orgány sa preto rozhodli na mieste posilniť ochranu.

Ilustračný obrázok k článku V podchode pri železničnej stanici by malo byť bezpečnejšie
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

„Je to taký kritický bod, stal sa tam už aj pokus o znásilnenie a niekoľko prepadnutí, takže sme tam zriadili kontrolný bod a pravidelne v intervaloch toto miesto monitorujeme,“ informoval náčelník Mestskej polície v Poprade Jaroslav Marušin.

Páchatelia využívajú to, že sa môžu schovať v okolí tohto podchodu, prípadne priamo v areáli železničnej stanice. „Urobia trestnú činnosť, nasadnú do vlakov a odchádzajú mimo mesta Poprad,“ vysvetlil Marušin. Ich zadržanie je v tom prípade komplikovanejšie. Podľa neho trestnú činnosť páchajú predovšetkým ľudia, ktorí nie sú občanmi mesta, ale sú z okolitých obcí a miest. „Nejde o bezdomovcov, sú to predovšetkým ľudia, ktorí prichádzajú z okolia, aby tu mohli páchať rôzne priestupky. Bolo tu už viacero incidentov,“ dodal Marušin s tým, že najčastejšie tu dochádza k lúpežným prepadnutiam.

Samotná železničná stanica nie je územím, ktoré zabezpečuje mestská polícia, mesto preto oslovilo aj štátnu a železničnú políciu.„Ten podchod, ktorý patrí železniciam, považujeme za problémový a jeden z najnebezpeč­nejších na území nášho mesta, prichádza k nám množstvo podnetov od obyvateľov Spišskej Soboty. Oslovili sme štátnu a železničnú políciu a výsledkom našich rokovaní je viac policajtov zo všetkých policajných zložiek. Verím, že to bude stačiť a tento podchod sa stane bezpečný. Chceme robiť technické opatrenia, doplníme kamerový systém, aby zachytil aj vnútro železničného podchodu. Chceme zároveň presvedčiť železnice, že je potrebné tento podchod rozšíriť aj pre prechod motorových vozidiel, čo by výrazne zmenilo jeho charakter a zvýšila by sa bezpečnosť v ňom,“ informoval prvý zástupca primátora mesta Poprad Adrián Kromka. Upraviť by sa malo aj okolie, ktoré je momentálne dosť zarastené, čo taktiež vytvára podmienky na páchanie trestnej činnosti.

Problémový je aj predstaničný park, kde dochádza k rôznej trestnej činnosti, schádzajú sa tam rôzne skupiny a asociáli nielen z mesta Poprad, ale aj z okolitých dedín a odtiaľ vychádzajú do okolia a páchajú rôzne priestupky. Predstaničný park je dôležitý aj preto, že počas sezóny je tu zvýšený pohyb turistov, čo páchatelia využívajú. Podľa mesta je preto veľmi dôležité, aby sa tu zvýšila bezpečnosť.

V obávanom podchode bude snáď bezpečnejšie
9
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM