Ľubomír Hudačko Správy

V Poprade prebieha kosba zelene: V ktorých lokalitách sa s ňou postupuje?

Prebieha v smere z centra mesta cez jednotlivé sídliská až do ostatných častí mesta a podľa potreby sa kosia ruderálne plochy vo vlastníctve mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade prebieha kosba zelene: V ktorých lokalitách sa s ňou postupuje?
Zdroj: Mesto Poprad

V týchto dňoch prebieha kosba trávnatých plôch v správe mesta Poprad. Ide o súčasť opatrení pri vytváraní a ochrane zdravého životného prostredia.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Dôvody pre kosenie trávnatých plôch sú nielen estetické, ale aj zdravotné.

Prosba radnice

„V mestskom prostredí sú totiž práve trávy a buriny najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi. Vďaka systematickej údržbe v podobe kosenia verejných priestranstiev trávy a buriny nedosiahnu generatívnu fázu, čím sa darí alergizujúce účinky peľu týchto rastlín eliminovať,“ uviedla Daniela Gerčák Polaštiková z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade.

Kosenie trávy prebieha postupne v smere z centra mesta cez jednotlivé sídliská až do ostatných častí mesta a podľa potreby sa kosia ruderálne plochy vo vlastníctve mesta.

„Touto cestou chceme požiadať vlastníkov pozemkov, ktoré sú súčasťou verejného priestranstva, alebo sa nachádzajú v tesnom susedstve s plochami verejného priestoru o súčinnosť pri tvorbe zdravého životného prostredia pre obyvateľov mesta a to pokosením trávnatých porastov na svojich pozemkoch,“ spresnila popradská radnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM