Správy

V Poprade sa znovu otvára veľkokapacitné očkovacie centrum: Pozor na zmenu adresy!

Prešovská župa posilňuje očkovacie centrá pod Tatrami. Pozrite, ako budú fungovať.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa znovu otvára veľkokapacitné očkovacie centrum: Pozor na zmenu adresy!
Zdroj: unsplash.com

Prešovský samosprávny kraj otvorí počas nadchádzajúceho víkendu dve svoje veľkokapacitné očkovacie centrá, okrem Prešova opätovne i centrum v Poprade. Župa je v nich pripravená preočkovať druhou i treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech všetkých záujemcov zo štátnej čakárne, ale aj na počkanie.

Zároveň v nich umožní tiež očkovanie prvou dávkou vakcíny. Očkovacie tímy budú k dispozícii aj v troch obchodných domoch – v OC Eperia Prešov, OC Max Poprad i OC Avenue Humenné.

Aktuálne vychádzame v ústrety samosprávam v regióne pod Tatrami, kde je potrebné zvýšiť zaočkovanosť a urobíme maximum, aby sme pomohli. V Poprade budeme očkovať jednak v obchodnom centre, kde ľudia dostanú jednodávkový Janssen, ale aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre, kde očkujeme všetky skupiny ľudí. Pozývame však k očkovaniu aj do nášho centra v Prešove, ktoré zatiaľ nemá naplnenú kapacitu, ale je pripravené odbremeniť hlavne krajskú nemocnicu,“ vyzval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Na novej adrese

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Poprade otvorí krajská samospráva po dlhšej dobe v sobotu 13. novembra a to už na novej adrese, v SPŠ technickej a dizajnu na Mnoheľovej ulici.

Od ôsmej do pätnástej hodiny tu bude prebiehať preočkovanie najmä treťou dávkou vakcíny Pfizer /BioNTech ľudí so zníženou imunitou a nad 55 rokov (viac ako 6 mesiacov po druhom očkovaní), ktorí sa na jej podanie zaregistrovali cez štátnu čakáreň  vakcinacia.nczis­k.sk.

Registrácia na tretiu, tzv. booster dávku je stále otvorená pre všetkých, ktorí na ňu boli pozvaní iniciačnou SMS z Národného centra zdravotníckych informácií.

Očkovacie tímy PSK tu umožnia aj preočkovanie záujemcov na počkanie, avšak uprednostnení budú ľudia s registráciou. Po 15.00 hod. do 18.00 hod. sa v centre umožní očkovanie Pfizer-om aj pre neregistrovaných záujemcov.

Aj v obchodnom dome

V nedeľu 14. novembra zrealizujú očkovanie v OC Eperia Shopping Mall v Prešove a OC Max v Poprade, a to taktiež jednodávkovou vakcínou od spoločnosti  Johnson & Johnson.

Kraj apeluje na verejnosť, aby sa na očkovanie do obchodných centier prihlásila cez registračný portál PSK www.psk-ockovanie.sk. Vakcína síce bude podaná aj ľuďom na počkanie, avšak prednosť budú mať registrovaní.

Práve registráciou očkovanie ešte zefektívnime, pretože tým jednoznačne predídeme vytváraniu dlhých radov na jednotlivých očkovacích miestach. A zároveň eliminujeme chybovosť, ktorá potom nastáva pri rýchlom spracovaní osobných údajov záujemcov o očkovanie. Registrácie uzatvárame predvečer očkovania o devätnástej hodine, času na prihlásenie je teda stále dosť,“ dodal v súvislosti s očkovaní v réžii PSK jeho predseda Milan Majerský.

Harmonogram najbližšieho očkovania:

VKOC Prešov
SOŠ technická, Volgogradská 1, Prešov
sobota 13.11. – Pfizer/BioNTech (1., 2. a 3. dávka)
08:00 – 13:00 hod.
sobota 13.11. – Janssen
13:00 – 16:00 hod.

VKOC Poprad
SPŠ techniky a dizajnu, Mnoheľova 828, Poprad
sobota 13.11. – Pfizer/BioNTech (1., 2. a 3. dávka)
08:00 – 18:00 hod.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM