Ľubomír Hudačko Správy

V Poprade zakotvila obrovská drevená LOĎ: Najväčšiu radosť z nej majú deti, FOTO

Nachádza sa tam aj menšia loď Pinta, Fit dráha, pružinová hojdačka včielka, pieskovisko, čln, kolotoč pre telesne hendikepované detičky i hojdačka hniezdo.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade zakotvila obrovská drevená LOĎ: Najväčšiu radosť z nej majú deti, FOTO
7
Galéria

Deti sa v Poprade môžu zahrať na ďalšom ihrisku. Tentokrát pribudli nové hracie prvky na detskom inkluzívnom ihrisku Rodinka vo vnútrobloku na Rastislavovej ulici. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Ide o projekt Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré zo svojho rozpočtu poskytlo na tento účel dotáciu vo výške 42 600 eur.

Vo štvrtok ho otvorili dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak a primátor mesta Anton Danko.

Namiesto displejov

„Najväčším zadosťučinením je vidieť, že tie deti sa hrajú a bavia na tomto ihrisku a majú z toho obrovskú radosť. Deti dnes veľa času trávia pred displejmi, a tak sme chceli vytvoriť miesto, kde by mohli spolu tráviť čas celé rodiny. Ďakujem primátorovi a mestu za to, že sa podujali toto ihrisko vybudovať,“ uviedol Milan Krajniak.

„My pokračujeme v zámere obnovy a výstavby detských a viacúčelových ihrísk na svojom území. Som veľmi rád, že sa nám podarilo revitalizovať aj toto ihrisko. Je naozaj krásne a verím, že poslúži všetkým obyvateľom. V obnove a výstavbe detských a viacúčelových ihrísk chceme pokračovať aj naďalej tak, ako to bolo doteraz,“ povedal primátor Anton Danko.

Všetky prvky s výnimkou kolotoča sú z agátového dreva. Najväčším hracím prvkom na území celého mesta a dominantou tohto ihriska je veľká loď Nina s dĺžkou cca 19 m, ktorá má dve paluby a dve rampy.

Čln aj menšia loď

Vnútri lode sú dve lezecké siete, zvonku dve laminátové šmýkačky. Na prednú palubu vedú zvonku dve lezecké steny.

Nachádza sa tu aj menšia loď Pinta, Fit dráha, pružinová hojdačka včielka, pieskovisko, čln, kolotoč pre telesne hendikepované detičky i hojdačka hniezdo.

Objektívom: Deti v Poprade po novom šantia na novej drevenej lodi
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM