Ľubomír Hudačko Správy

Vyjsť na poschodie už bude jednoduchšie: V Strážach máme NOVINKU, je ňou tento schodolez

Schodolez bezproblémovo zvláda rovné, točité aj zakrivené schodisko najrôznejších tvarov. Je vyrábaný na mieru tak, aby zaberal minimum užitočného priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Vyjsť na poschodie už bude jednoduchšie: V Strážach máme NOVINKU, je ňou tento schodolez
4
Galéria

Novinkou v mestskej časti Stráže je schodolez, ktorý mesto Poprad zabezpečilo pre obyvateľov a návštevníkov tamojšej radnice.

Zvlášť pre tých, ktorí navštevujú spoločenské podujatia či divadelné predstavenia v divadelnej sále, ktorá sa nachádza na poschodí tohto objektu.

Pomôcka ľuďom

Predmetné zariadenie uľahčuje prekonanie bariér najmä imobilným obyvateľom, medzi ktorými je aj veľký počet seniorov.

„Seniori a ľudia s nepriaznivým zdravotným stavom sa nám združujú v registrovanej sociálnej službe, ktorou je denné centrum. To pôsobí v tejto budove. Vďaka dodávke z akreditovanej firmy máme k dispozícii tento schodolez, ktorý dokážu obsluhovať dve vyškolené členky denného centra. Cena, ktorú mesto investovalo do tohto zariadenia je 10-tisíc eur a veríme, že sme tak pristúpili k štandardu tejto verejnej inštitúcie, ale hlavne pomohli ľuďom, ktorí majú problém s mobilitou,“ uviedla vedúca sociálneho odboru MsÚ Poprad Petra Závacká.

Čo všetko zvládne

Schodolez bezproblémovo zvláda rovné, točité aj zakrivené schodisko najrôznejších tvarov. Je vyrábaný na mieru tak, aby zaberal minimum užitočného priestoru.

Zariadenie je sklápateľné, aby zaberalo čo najmenej miesta v dobe, keď sa nepoužíva.

S použitím najmodernejších technológií a bezpečnostných prvkov poskytuje bezpečnú a tichú prepravu s dôrazom na ergonómiu a pohodlie.

Príjemnú, pohodlnú jazdu a estetický vzhľad dopĺňajú diaľkové ovládače pre jednoduchšie používanie.

Objektívom: Schodolez je podstatnou novinkou v Poprade
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM