Pavol Krupka Správy

Na železničnej trati sa začali dvojmesačné opravy, ako ovplyvnia cestovanie vlakmi?

Železničná spoločnosť Slovensko vydala upozornenie o čiastočnom obmedzení dopravy v úseku Poprad-Tatry-Vydrník, ktoré sa začína v pondelok 7. októbra a potrvá asi dva mesiace. Dôvodom predpokladaného meškania vlakov v oboch smeroch je rekonštrukcia koľají.

Ilustračný obrázok k článku Na železničnej trati sa začali dvojmesačné opravy, ako ovplyvnia cestovanie vlakmi?
Zdroj: Dnes24.sk

Jazda vlakov bude zabezpečovaná iba po jednej traťovej koľaji. Pre Popradčanov to znamená, že vlaky sa môžu oneskoriť oproti svojmu príchodu v smere z Košíc, ale i v železničných staniciach v opačnom smere. Počas výluky druhej traťovej koľaje budú cestujúci na zastávkach Spišský Štiavnik a Gánovce nastupovať a vystupovať do/z osobných vlakov smeru Košice – Žilina na opačnej strane.

Predpoklad trvania obmedzení je nepretržite približne do 7. decembra 2013. O presnom termíne ukončenia výluky bude ZSSK včas informovať. Železničný dopravca sa za problémy spôsobené obmedzeniami v železničnej osobnej doprave cestujúcim ospravedlňuje.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK alebo na internetovej stránke slovakrail.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM