Martin Sýkora Rôzne

Vysoká škola podporí v Kežmarku rozvoj mesta a regiónu: Radujú sa študenti

Decembrový podpis memoranda o spolupráci medzi mestom a vysokou školou bol prvým impulzom k naštartovaniu vysokoškolského vzdelania v Kežmarku.

Ilustračný obrázok k článku Vysoká škola podporí v Kežmarku rozvoj mesta a regiónu: Radujú sa študenti
Zdroj: Facebook

Od memorandu k administratíve

V Kežmarku sa otvára MPK (miesto prvého kontaktu) Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave. Sídli v budove Barónky na Hlavnom námestí číslo 46. Hlavnou úlohou MPK bude poskytovať administratívnu podporu a pomoc študentom tejto vysokej školy. „Kancelária študentom poskytne konzultácie k vybraným témam predmetov študijných programov, ako aj konzultácie k seminárnym a záverečným prácam. Memorandu vyjadrilo podporu jedenásť primátorov okolitých miest. A pridali sa ďalší, ktorí sú združení pod ZMOS-om Spiša,“ uviedla komunikačná manažérka kežmarskej radnice Zuzana Šlosárová.

Zdroj: Facebook

Všetko podľa konceptu

V budove Barónky má v pláne sídliť aj Podnikateľský klub Spiša, ktorý vznikol dnešným (1.6.) dňom. Je občianskym združením, ktorého cieľom je zvyšovanie vzdelanosti občanov Slovenska v porovnaní s občanmi jednotlivých regiónov Európskej únie. Zameriavať sa bude na rôzne oblasti, najmä finančníctvo, poisťovníctvo, podnikanie, štrukturálne fondy, verejnú správu a ďalšie. „Budujeme Smart Green City, kde si všetci nájdu to svoje miesto pre život. Všetko tvoria ľudia a vzdelaní ľudia sú pridanou hodnotou pre každé mesto. Teším sa, že aj študenti tejto vysokej školy budú budovať naše mesto, možno celý región,“ povedal primátor mesta Ján Ferenčák.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM