Peter Handzuš Krimi

Za Matejovcami došlo k úhynu rýb. Do potoka sa dostalo hnojivo zo skladu v areáli bioplynovej stanice

Na polícii v Poprade bolo oznámené poškodenie skladu s hnojivovou zmesou v areáli bioplynovej stanice v Poprade – Matejovciach.

Ilustračný obrázok k článku Za Matejovcami došlo k úhynu rýb. Do potoka sa dostalo hnojivo zo skladu v areáli bioplynovej stanice
Zdroj: TASR

Poškodenie spôsobil doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenom čase. V dôsledku poškodenia sa hnojivová zmes – fugát dostala cez areál bioplynovej stanice do Rovného potoka, pretekajúceho areálom tejto stanice v rybárskom revíre Slavkovského potoka.

„Tento potok je charakterizovaný ako lovný potok, ktorý je v zmysle Zákona o rybárstve vedený ako lososový, pstruhový rybársky revír. Takto došlo k porušeniu Zákona o vodách a k nebezpečenstvu spôsobenia škody na životnom prostredí vo výške najmenej 2660 €,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Polícia na mieste zaistila niekoľko stôp, boli odobraté vzorky vody a uhynutých rýb, ktoré budú zaslané na expertízu. Prípad vyšetrujú popradskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin ohrozenia a poškodenia životného prostredia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM