Pavol Krupka Kultúra

Výstava v TG: Zebry, havrany a exkrementy - nové témy fotografa Ivana Kellyho Köhlera

Zebry, havrany a exkrementy - to sú nové témy fotografa Ivana Kellyho Köhlera, ktoré v piatok osobne predstavil v Tatranskej galérii. Na vernisáž ojedinelého projektu si pozval Ľubomíra Feldeka, speváčku Katku Feldekovú a džezmena Petra Lipu.

Ilustračný obrázok k článku Výstava v TG: Zebry, havrany a exkrementy - nové témy fotografa Ivana Kellyho Köhlera
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Zvlášť posledná téma sa zdá už zo svojej podstaty odpudzujúca, no vplyv exkrementov na umeleckú fotografiu môže byť prekvapivý. Ani popradské havrany nemusia byť len tým, čomu sa radi vyhneme… No a zebry sú už bez akejkoľvek kontroverzie…

Ako povedala riaditeľka TG Anna Ondrušeková, umelec vie urobiť zážitok zo všetkého, na umelecký zámer dokáže povýšiť v podstate čokoľvek. Príkladom je aktuálna výstava, ktorú fotograf a dizajnér Ivan Kelly Köhler pripravoval viac ako dva roky, a to priamo pre Poprad. Jeho fotoobrazy a dizajnové objekty zapĺňajú päť zo šiestich výstavných siení Tatranskej galérie a naplno využívajú jej veľké priestory. Téma havranov však prináša ešte jeden efekt, ktorý si všimneme bez toho, aby sme vstúpili do priestorov Elektrárne (čo by, samozrejme, bola škoda). Stačí sa na jej vysvietené okná pozrieť večer…

O tomto výtvarnom projekte sa viac dozviete z nášho videa, v ktorom má hlavné slovo sám umelec, ale zaznamenali sme aj ďalšie umelecké dianie na piatkovej vernisáži.

Výstava Ivana Kellyho Köhlera v Tatranskej galérii potrvá do 22. júna.

Ivan Kelly Köhler (1944) – fotograf, výtvarník, dizajnér, priaznivec a organizátor džezového diania na Slovensku. Spoluorganizátor Žilinského festivalu fašiangových masiek.

Vernisáž Ivana Kellyho Köhlera v TG
24
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Vernisáž Ivana Kellyho Köhlera v TG
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM