Peter Handzuš Iné športy

Zjazdár Martin Bendik v plnej záťaži: Na ľadovci i pod ním

Na rakúskom ľadovci Dachstein odštartoval prípravu na snehu pred novou sezónou popradský olympionik - zjazdár Martin Bendik.

Ilustračný obrázok k článku Zjazdár Martin Bendik v plnej záťaži: Na ľadovci i pod ním
Zdroj: Dnes24.sk

Denný dvojfázový tréning venovaný zlepšovaniu techniky na snehu a naberaniu kondície dal 22-ročnému lyžiarovi poriadne zabrať. Najvážnejšou otázkou v tejto fáze prípravy bolo, ako zareaguje na takúto záťaž po vážnom úraze Martinova ľavá noha. Našťastie 6 mesiacov od operácie zlomeniny dolnej končatiny všetko fungovalo tak ako malo, a aj preto mal Martin po návrate na Slovensko dôvod na dobrú náladu. „Bolo to super, na kopcoch aj pod nimi. Po tom, čo som uplynulú zimu musel stráviť predovšetkým rehabilitáciou, som sa na sneh už veľmi tešil. Dokonca nám snežilo ešte aj počas pobytu. Najdôležitejšie je ale to, že noha zvládla celú záťaž, takže paráda,“ zhodnotil výjazd za snehom Martin.

Talentovaný lyžiar nezaháľal ani chvíľku a tak sa trénovalo nielen na snehu ale aj na cestách. „Využili sme optimálny sklon tamojších cestičiek a šli sme do toho, rád si tréning dopĺňam o rôzne chuťovky a tréning lyžiarskej techniky na kolieskových korčuliach má tiež čosi do seba,“ usmieva sa Martin. Tréning v Rakúsku absolvoval Bendik pod vedením trénera Mateja Gemzu. Spoločnosť im robil nielen Martinov otec a manažér BENDIK RACING TEAM-u v jednej osobe – Peter Bendik – ale aj ďalšie lyžiarske talenty z ŠK JUNIOR SKI POPRAD.

Martin Bendik vynechal uplynulú lyžiarsku sezónu po tom, čo sa po páde pri nevinnej tréningovej jazde ešte 8.decembra 2014 vážne zranil a musel podstúpiť operáciu zlomenej dolnej končatiny. Rehabilitácia prebiehala 4 mesiace a prvýkrát po úraze sa na lyže postavil začiatkom apríla počas obľúbeného podujatia SKI&GOLF na Štrbskom Plese. Aj napriek vynechaniu uplynulej sezóny je Martin vo FIS rankingu stále najlepším Slovákom v SUPER -G a druhým najlepším v zjazde.

Zjazdár Martin Bendik v plnej záťaži: Na ľadovci i pod ním
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM