Monika Gécziová Šport

11 medailí pre popradských Centralistov: Parádne celkové umiestnenie v obrovskej konkurencii

2. kolo Slovenského pohára v karate detí a žiakov bolo pre popradský Central karate klub naozaj úspešné. V obrovskej konkurencii sa umiestnili na celkovom 13. mieste a pod Tatry si priviezli jedenásť medailí.

Ilustračný obrázok k článku 11 medailí pre popradských Centralistov: Parádne celkové umiestnenie v obrovskej konkurencii
20
Galéria
Foto: CKK Poprad

V Myjave v sobotu 23. marca v rámci 2. kola Slovenského pohára v karate detí a žiakov o umiestnenia bojovalo viac ako 530 karatistov z 52 klubov z celého Slovenska. Z vyše 1 060 štartov sa Central karate klub Poprad v celkovom hodnotení klubov umiestnil na peknom 13. mieste. Popradčania si tak domov priniesli jedenásť medailí – dve zlaté, tri strieborné a šesť bronzových.

„Úvod súťaže patril športovej disciplíne karate agility. V kategórii šesťročných dievčat sa na 2. mieste umiestnila Alžbeta Mačuteková. Taktiež 2. miesto si vybojovala Sára Rigová v kategórii sedemročných dievčat. V kategórií osemročných dievčat si bronzovú medailu odniesla Sofia Kurucová a tiež Lea Kucová v kategórií jedenásťročných,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klub Poprad s tým, že súťaž pokračovala súborným cvičením kata.

V kategórii kata dievčatá 6–7 rokov suverénne zvíťazila Sára Rigová. V kategórii kata dievčatá 8–9 rokov si bronzovú priečku vybojovali Sofia Kurucová a Tamara Mačuteková.

„V poslednej časti súťaže sme videli športové zápasy kumite, kde v kategórii kumite dievčatá 6–7 rokov do 24 kilogramov sa na 3. mieste umiestnila Alžbeta Mačuteková. V tej istej kategórii ale nad 28 kilogramov si ďalšie zlato do zbierky odniesla Sára Rigová,“ uviedla Kucová a dodala, že v kategórii kumite dievčatá 8–9 rokov do 37 kilogramov si bronzovú medaiu vybojovala Sofia Kurucová a v kategórií kumite dievčatá 8–9 rokov nad 37 kilogramov sa do finále prebojovala Alexandra Lajošová, kde však súperke podľahla a umiestnila sa na 2. mieste.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM