Šport

Medzinárodné cyklistické preteky: Poprad bude po 30 rokoch znova etapovým miestom

Po dlhých tridsiatich rokoch sa stane Poprad etapovým miestom medzinárodných cyklistických pretekov. Vo Varšave to potvrdil primátor mesta Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné cyklistické preteky: Poprad bude po 30 rokoch znova etapovým miestom
3
Galéria

V diplomatických priestoroch Slovenského inštitútu vo Varšave sa 22. marca uskutočnila prezentácia a tlačová konferencia medzinárodných cyklistických pretekov „Karpatské preteky kuriérov 2019” za účasti primátora mesta Poprad Antona Danka a nášho diplomata v Poľsku Adriána Kromku.

Riaditeľ pretekov Tomasz Wójcik v príhovore priblížil históriu a súčasnosť pretekov a informoval o jednotlivých etapách. Zároveň poďakoval primátorovi Antonovi Dankovi a Adriánovi Kromkovi za aktívnu spoluprácu pri zabezpečovaní tohtoročnej etapy na Slovensku, ktorá sa uskutoční 4. mája v meste Poprad a jeho okolí v dĺžke približne 130 km.

„Poprad bol dlhoročne etapovým mestom týchto cyklistických pretekov od ich vzniku až do roku 1988. Našim spoločným cieľom je vrátiť naše mesto po 30 rokoch opäť na mapu tohto medzinárodného športového podujatia,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko.

Z etapy v našom meste má radosť aj diplomat Adrián Kromka: „S riaditeľom pretekov Tomaszom Wójcikom sme mali spoločný cieľ vrátiť preteky na Slovensko a po 30 rokoch aj do mesta Poprad. Spoločne s primátorom Antonom Dankom napĺňame tento zámer. Je to zároveň priestor na prezentáciu a propagáciu Slovenska a nášho mesta Poprad.“

Tento projekt vznikol v roku 1975 a kladie si za cieľ pripomínať spoluprácu ilegálnych skupín z krajín V4 počas II. svetovej vojny. Preteky sa budú konať v termíne od 30. apríla do 5. mája na území Poľska, Slovenska a Maďarska, a to v kategórii U-23, t.j. veková kategória 19–22 rokov.

Poľské etapové mestá a obce sú Lublin, Polaniec, Tarnov, Nový Sonč, Osvienčim a Jablonka. Slovenským etapovým mestom je Poprad. Maďarské etapové mestá sú Tata a Veszprém.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM