Peter Handzuš Krimi

Husto sneží už aj v Poprade. Cesty čistí 9 mechanizmov

Cestári sú v teréne, no na cestách to niekedy nevidieť. Cesty sa počas takýchto zhoršených poveternostných podmienok stávajú miestom, kde často dochádza k dopravným nehodám. Policajti vyzývajú vodičov k ohľaduplnosti a k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Husto sneží už aj v Poprade. Cesty čistí 9 mechanizmov
Zdroj: TASR

„Na základe nepriaznivého vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie v služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade a vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé klimatické a poveternostné podmienky v okrese Poprad upozorňuje Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva policajného zboru v Poprade opakovane všetkých účastníkov cestnej premávky na striktné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky,“ informoval médiá okresný riaditeľ PZ Martin Benko.

Viac techniky jazdí aj v Poprade

Správa mestských komunikácií v Poprade posilnila zimnú údržbu. “Reagujeme na vývoj počasia a pretrvávajúce sneženie. Na cestách máme v tejto chvíli dva veľké sypače, jeden malý sypač a spolu 6 traktorov. Dennú zmenu sme posilnili o ďalších dvoch pracovníkov. Podľa toho, ako sa situácia bude vyvíjať, rozhodneme o ďalších opatreniach”, informoval Peter Fabián zo Správy mestských komunikácií v Poprade.

Kalamita na juhu Slovenska

Polícia dnes do 10.00 h eviduje osem dopravných nehôd bez strát na životoch. Ďalšie nehody policajti dokumentujú. „Očakávame však omnoho väčší počet škodových udalostí. Pri nižšej rýchlosti a zvýšenej vzdialenosti medzi vozidlami je väčšia šanca skončiť "len“ s pokrčenými plechmi. Svedčí o tom aj napríklad desať škodových udalostí, ktoré evidujeme v Bratislavskom kraji počas predpoludnia," informovala hovorkyňa PZ Denisa Baloghová.

Tatry - sneženie
6
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM