Monika Gécziová Rôzne

Aj sprievodcovia majú svoj medzinárodný deň: Takto ho oslávia v Poprade

Medzinárodný deň sprievodcov v cestovnom ruchu sa oslavuje už od roku 1987 na celom svete. V rámci neho si aj v našom meste pripravili zaujímavý program pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Aj sprievodcovia majú svoj medzinárodný deň: Takto ho oslávia v Poprade
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

21. február vyhlásila Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov v roku 1987 za Medzinárodný deň turistických sprievodcov. Odvtedy sa oslavuje každý rok na celom svete. Do osláv sa zapájajú aj slovenské mestá, medzi ktorými nechýba ani Poprad.

„Hlavnou myšlienkou je oboznámiť verejnosť s prácou sprievodcov a priblížiť návštevníkom menej známe pamiatky, osobnosti a prírodné atraktivity,“ vysvetľujú na svojom webe sprievodcovia Mestskej informačnej kancelárie Poprad, ktorí si pri tejto príležitosti pripravili zaujímavý program a to zadarmo.

Hneď vo štvrtok 21. februára o 17:00 záujemcov prevedú kostolom sv. Jána Evanjelistu vo Veľkej i Scherfelovým domom, pričom sa návštevníci dozvedia nielen zaujímavé fakty o PhMr. Aurelovi Viliamovi Scherfelovi, ale môžu si pozrieť aj aktuálnu výstavu Tri Palety.

V pondelok 25. februára o 13:00 si žiaci Obchodnej akadémie v Poprade pod dohľadom kvalifikovaného sprievodcu pripravili prehliadku kostola sv. Egídia. Sami sa tak oboznámia s prácou v cestovnom ruchu a získajú zaujímavé skúsenosti.

Posledným, nemenej zaujímavým programom bude pešia prechádzka z Kvetnice ku kaplnke Vzkriesenia pri vrchole Krížová, kde účastníkov očarí nádherná príroda a skvelé výhľady na Vysoké i Nízke Tatry či Slovenský raj. Konať sa bude v sobotu 2. marca od 11:00.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM