Martin Sýkora Správy

Ak chcú mať rodičia deti v škôlkach aj cez prázdniny, prihláste ich čo najskôr: Máte čas do 20.júna

Materské školy budú tradične fungovať aj v priebehu letných mesiacov. Chcete prihlásiť svoje dieťa? Prečítajte si, ako na to.

Ilustračný obrázok k článku Ak chcú mať rodičia deti v škôlkach aj cez prázdniny, prihláste ich čo najskôr: Máte čas do 20.júna
Zdroj: TASR

Do 20.júna 2016 môžu rodičia detí, ktoré navštevujú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad, prihlásiť svoje ratolesti do materských škôl aj v čase letných prázdnin.

„Chceme rodičov požiadať, aby zvážili potrebu umiestnenia dieťaťa v materskej škole počas prázdnin a ak sa pre školu rozhodnú, tak aby ho naozaj záväzne prihlásili. Na základe počtu prihlásených detí my následne zabezpečíme potrebný počet personálu. Často sa stáva, že rodičia prihlásia deti do školy len pre istotu, no deti do školy nenastúpia, a to znamená zbytočné problémy aj pre pedagógov, ktorí si tak musia následne čerpať neplánované dovolenky,“ uviedla vedúca Edita Pilárová z odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade.

Letné prázdniny potrvajú od 1. júla do 2. septembra 2016. Činnosť v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad bude zabezpečená nasledovne:

Júl: MŠ na Tajovského ulici, na Lidickej ulici v Poprade – Matejovciach, na Okružnej ulici, na Dostojevského ulici, na Tranovského ulici v Poprade – Veľkej, na Letnej ulici,

August: MŠ na Jarnej ulici, na Podtatranskej ulici, na Ulici mládeže  2614/11,  na Vagonárskej ulici v Poprade – Spišskej Sobote.

Uzatvorená počas hlavných prázdnin júl – august 2016 bude z dôvodu rekonštrukcie kuchyne Materská škola na Záborského ulici 3248/13. Materská škola na Ulici mládeže 5 bude v auguste fungovať v obmedzenom režime (detské jasle), ak sa nestihne ukončiť kompletná rekonštrukcia školskej jedálne, ktorá je cez leto naplánovaná.

„Strava sa v takom prípade bude voziť z inej materskej školy. Ak bude rekonštrukcia ukončená v júli, detské jasle budú fungovať aj so stravou. Verejnosť budeme o tejto situácii priebežne informovať,“ informoval komunikačný manažér Mesta Poprad Marián Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM