Rôzne

Aká bude tohtoročná zima? Nadpriemerné teploty a vpády výrazného sneženia

Jeseň je tu. Pomaly sa musíme rozlúčiť s babím letom. Od víkendu majú totiž začať klesať teploty na celom území Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Aká bude tohtoročná zima? Nadpriemerné teploty a vpády výrazného sneženia
Foto: Eva Zagibová

Počas posledných dní sme sa mohli tešiť z príjemných teplôt, ktoré boli sprevádzané slnečným počasím. Tomu je však koniec. Babie leto sa s nami lúči a už onedlho príde výrazné ochladenie.

Teploty sa od začiatku roka pohybujú nad hranicou dlhodobého normálu. „Podľa analýzy NOAA bolo prvých 9 mesiacov tohto roka historicky najteplejších. Teplotná odchýlka dosiahla +1,86 °C, čo je najviac od začiatku pozorovaní NOAA v roku 1910,“ informuje portál imeteo.sk.

Ako informuje imeteo, zima by ako celok mala byť v Európe teplotne nadpriemerná, ale prekvapia vpády studeného vzduchu. „Obzvlášť teplú zimu očakáva server Accuweather v oblasti Pyrenejského polostrova, Talianska a Balkánu. V oblasti Britských ostrovov a severozápadnej Európy sa musia pripraviť na niekoľko veterných búrok,“ pokračuje v predpovedi portál imeteo.sk.

Ako teda bude u nás? V západnej Európe a v strednej Európe očakávajú vlhkú zimu. „Najmä v januári a vo februári by mohli prísť vlny výdatného sneženia, ktoré môžu zasiahnuť aj naše územie,“ dodáva imeteo s tým, že vhladnejšia zima by mala prevládať v oblasti východnej Európy.

Foto: ilustračné

Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM