Monika Vengrínová Tlačové správy

Akcia, ktorá mladým ukázala nové možnosti: Čo tak študovať na najlepšom gymnáziu v kraji? Tu sú dôvody

Končí vaše dieťa základnú školu a vy už teraz v predstihu premýšľate, akú strednú školu spolu s ním vybrať? Ak je cieľom ďalšie štúdium na vysokej škole, rozhodne by malo vyhrať gymnázium. A čo tak to, ktoré sa hrdí čerstvým titulom najlepšie v Prešovskom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorá mladým ukázala nové možnosti: Čo tak študovať na najlepšom gymnáziu v kraji? Tu sú dôvody
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Burza práce a informácií, aj tento rok do popradskej Arény priviedla množstvo škôl a zamestnávateľov z nášho regiónu, aby žiakom, študentom a uchádzačom o zamestnanie, ukázala možnosti štúdia a práce. „Fenoménom tejto doby je, že absolvent strednej školy sa automaticky po jej skončení príde zaevidovať na úrad práce. Preto chceme poukázať na to, že je nevyhnutné hľadať prepojenie medzi strednými školami a zamestnávateľmi. Tiež je našim cieľom udržať mladých ľudí v tomto regióne, preto je dôležité, aby si mladí ľudia dobre vybrali strednú školu a aby si u nás dokázali nájsť zamestnanie,“ vysvetlil Slavomír Kravčák, riaditeľ Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Poprade.

Jednou zo škôl, ktorá sa na burze práce a informácií prezentovala, je aj Spojená škola na Ulici Dominika Tatarku v Poprade, ktorá sa skladá z klasického štvorročného gymnázia, osemročného gymnázia so zameraním na cudzie jazyky, päťročného slovensko-nemeckého bilingválneho gymnázia i základnej školy s projektom integrácie telesne postihnutých detí. Samotné gymnázium len nedávno získalo v ankete Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy INEKO titul najlepšie gymnázium v Prešovskom kraji.

Medzinárodné kontakty, výmenné pobyty i nemecká maturita

„Toto ocenenie nás veľmi teší. Zároveň je však záväzkom do budúcnosti. Myslím si, že je výsledkom kvalitného pedagogického zboru, ale i špičkových žiakov, ktorých na škole máme,“ uviedol riaditeľ Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade Dušan Nebus a dodal: „Naša škola má veľmi dobrú dostupnosť a je moderná. Študentom môžeme ponúknuť komplexné zázemie tak, aby sa mohli vyvíjať, vzdelávať a pripraviť sa na ďalšie vysokoškolské štúdium, pretože práve to je prioritou našej školy. Myslím si, že sme škola, ktorá dokáže vytvoriť podmienky nielen pre štúdium, ale aj pre pokojný a spokojný študentský život“.

Okrem toho sa škola ako taká, môže pochváliť medzinárodnými kontaktmi a úzkou spoluprácou s Nemeckom a každoročnými výmennými pobytmi v tejto krajine. Tie sa týkajú žiakov bilingválnej sekcie, ktorí získavajú vzdelanie a maturitné vysvedčenie ako slovenské, tak i nemecké, ktoré má rovnakú váhu ako vysvedčenie získané v Nemecku a oprávňuje tak absolventov študovať priamo v tejto krajine.

100% úspešnosť v prijatí na vysoké školy

„Veľmi dôležité je, že do našej školy môžu prísť aj žiaci, ktorí nehovoria veľmi dobre po nemecky, lebo sa to u nás naučia hneď v prvom ročníku. V ňom vyučujú len slovenskí učitelia, ktorí dôkladne pripravia na ďalšie štúdium. Od druhého ročníka matematiku, dejepis, geografiu a nemčinu vyučujú len nemeckí učitelia,“ objasnil vedúci nemeckej sekcie Bernhard Sabol-Wimmer, ktorý je na spojenej škole nový a podľa vlastných slov má veľmi dobrý pocit z toho, ako to v škole funguje a ako žiaci veľmi dobre hovoria po nemecky.

O úspechu školy svedčí aj úspešnosť v prijímaní študentov na vysoké školy, kde aktuálne v minulom školskom roku dosiahlo štvorročné gymnáziu stopercentnú úspešnosť a bilingválna sekcia 98%-nú. „Je potrebné dodať, že z toho veľká časť študuje v zahraničí,“ uzavrel riaditeľ školy s tým, že v budúcom školskom roku sa budú otvárať v každej sekcii po dve triedy a jedna trieda prvého ročníka v základnej škole.

Burza práce a informácií 2015
33
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Burza práce a informácií 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM