Monika Gécziová Kultúra

Ako stráviť voľné dni? Máme pre vás tipy na víkendové akcie v Poprade a okolí

Víkend klope na dvere a to je čas urobiť si plány. Ak sa vám nechce sedieť doma, vybrať si môžete z akcií, ktoré sa v našom okolí budú konať.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť voľné dni? Máme pre vás tipy na víkendové akcie v Poprade a okolí
Zdroj: TASR

Play-Off HK Poprad – HC Košice

15. a 16. marca od 18:00 – Zimný štadión, Poprad
Štvrtfinálové Play-Off. Nenechajte si újsť pravé východniarske derby medzi HK Poprad – HC Košice. 

Čokafé vo Forume

15. a 16. marca – Forum, Poprad
Samé Dobré Veci … z pražiarní, kaviarní, čokoládovní, čajovní, cukrární … prichádzajú aj pod Tatry. Forum sa zmení na veľkolepú kaviareň s najširšou ponukou káv, čokolád, čajov a sladkých dobrôt. Pripravený je aj atraktívny a tematický sprievodný program.

Tatranský galavečer

15. marca o 17.00 – kongresová sála, Kúpele Nový Smokovec
Slávnostné udeľovanie výročných cien mesta Vysoké Tatry. V sprievodnom programe účinkuje mužský spevácky zbor Danubius Octet Singers z Bratislavy. Vstup voľný.

Putovanie za históriou Vyšných Hágov

16. marca o 9:30 – zraz pred budovou TEŽ, Vyšné Hágy
Kultúrno-turistická prechádzka po okruhu pamiatok a zaujímavostiach. Vstupné: 4 eurá, v predpredaji 3 eurá.

Deň s Tatranskými nosičmi

16. marca od 10:00 do 12:00 – Švajčiarsky dom, Múzeum nosičov – Starý Smokovec
Predaj kníh s tematikou tatranských nosičov, prednášky Štefana Bačkora a Petra Petrasa, Od 11.30 praktické ukážky nakladania nákladov na krošne a možnosť nosenia nákladu na cvičnom okruhu Pekná vyhliadka. Vstup voľný.

Jarné tvorenie

16. marca o 14:00 – klubovňa CVČ (budova MsÚ), Svit
Vyrábať sa budú veľkonočné vajíčka netradičnými technikami a tiež sa budú zdobiť jarné venčeky na dvere. Poplatok za materiál je dve eurá, výrobky si každý odnesie domov. Pripravené bude aj občerstvenie.

FK Poprad – MFK Skalica

16. marca o 14:30 – NTC, Poprad Futbalový zápas 2. ligy mužov medzi FK Poprad – MFK Skalica. Vstupné 1 až 3 eurá, deti do 7 rokov a vozíčkari zadarmo.

Hero season trophy tour 2018

16. marca – Štrbské Pleso – Tatranská Lomnica
Výnimočné preteky v obrovskom slalome sú určené pre verejnosť a prihlásiť sa môže ktokoľvek. Súťaží sa v piatich kategóriách, v jednom kole, a nakoniec spoznáme absolútneho víťaza.  Preteky bude sprevádzať perfektná Apres ski zábava. O zábavu sa postará DJ spolu s tanečnicami.

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach

16. – 17. marca – Štrbské Pleso
FIS medzinárodné Majstrovstvá SR v behu na lyžiach s medzinárodnou účasťou, ktoré sú zároveň pretekmi olympijských nádeji Olympic Hopes V4. Štartovať budú pretekári v žiackych, dorasteneckých, seniorských a veteránskych kategóriách. Športovej časti predchádza kultúrny program – slávnostné otvorenie M-SR.

Tárajko a Popletajka – Hľadanie strateného pirátskeho pokladu

17. marca o 10:00 – Dom kultúry, Poprad
Skvelá divadelná show pre celú rodinu. Tárajko a Popletajka sa tentokrát rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu. Nebude chýbať ani interaktívne zapojenie detí do dejovej línie. Tie najodvážnejšie z detičiek budú môcť pomáhať Tárajkovi a Popletajke priamo na pódiu pri nácviku pirátskej hymny, oprave pirátskeho dela, či pri plnení iných nenáročných úloh. Vstupné: 7 eur.

Mojše Band

17. marca o 17:00 – Tatranská galéria, Poprad
Výnimočný koncert židovskej hudby zo Spiša v podaní kapely Mojše band pod názvom Zipserim ZIPSERIM (Spišiaci) a uvedenie nového CD kapely Mojše Band mapujúce židovské hudobné dedičstvo Spiša, okrem iných aj skladateľa Kleinbergera z Podolínca.

Divadelné fašiangy - Slovensko v obrazoch

17. marca o 18:00 – divadelná sála, Spišská Sobota
Inscenácia Slovensko v obrazoch si kladie za cieľ predstaviť Františka Švantnera ako mimoriadne moderného, múdreho, zrozumiteľného a nadčasového autora, ktorý je zaujímavý a atraktívny aj pre dnešných mladých ľudí. Vstupné: 6 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM