Peter Handzuš Iné športy Šport

Rušno na ceste pod Kráľovou hoľou: Preháňali sa tam rally autá Ford Fiesta R5

Medzi Liptovskou Tepličkou a Vikartovcami bolo v sobotu (9.3.) rušno napriek tomu, že cesta medzi týmito dvomi obcami bola uzavretá.

Zdroj: Dnes24.sk

Za asistencie polície a členov AOS klubu Poprad testoval pod Kráľovou hoľou svoje vozidlo ambasador 46. ročníka Rallye Tatry, český jazdec Ondřej Bisaha. “Prišli sme tu testovať naše auto po sezóne, lebo bolo celé rozobrané a pretekár a celý tím potrebuje vedieť, že je všteko v poriadku. Druhým dôvodom je to, že ak chceš jazdiť rýchlo, musíš testovať. Nie je výsledok bez tréningu. No a nakoniec ide aj o to, pobaviť fanúšikov, sponzorov a médiá,” vysvetlil dôvody testovania svojej Fiesty R5 pod Kráľovou hoľou ambasador 46. ročníka Rallye Tatry. Ondřejovi Bisahovi pri testovaní zlatého Fordu Fiesta R5 navigoval Petr Těšínský, s ktorým odjazdil v minulej sezóne viacero pretekov.

Ondřej Bisaha - testovanie Ford Fiesta R5
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Druhým testovaným vozidlom bola takisto Fiesta R5, ktorá patrí rally jazdcovi Vladimírovi Hanušovi. Ten “Fionu” na túto sezónu prenajme popradskej posádke Richard Čech – Róbert Čech zo Sting Motorsport Poprad. “Kolegovci Čechovci si odo mňa chcú prenajať moju Fiestu, ja mám objednaný Hyundai i20 a s tým by som sa mal na pretekoch ukázať ja. Fiona (Fiesta R5) je dvojročné auto s motorom špecifikácie EVO2 s najvyšším výkonom, ktoré R5 robí. Myslím, že chlapci sa rýchlo naučia na tomto aute jazdiť, lebo na dobré sa rýchlo zvyká,” povedal Vladimír Hanuš z VH RALLY TEAMu.

Zábery z testovania a viac o vozidle Ford Fiesta R5 EVO2, o tom čo má so sériovým vozidlom spoločné a v čom sa odlišuje, sa dozviete vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Uzávera cesty na niekoľko hodín si vyžaduje množstvo povolení a asistenciu polície. Bez dobrej vôle na strane zodpovedných by takéto testovanie nemohlo prebehnúť hladko. “Chcem poďakovať obci Liptovská Teplička, obci Vikartovce, Obvodnému úradu a Polícii Poprad, ktorá nám výrazne pomohla pri zabezpečení tohto podujatia,” dodal riaditeľ pretekov Rallye Tatry Stanislav Hanzeli, ktorý s kolegami z AOS klubu Poprad testovanie zorganizoval.

V poradí 46. ročník Rallye Tatry sa bude konať v termíne 3. – 5. mája 2019. Súťaž je zaradená do kalendára Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR) a pôjde sa ako dvojetapová rely.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM