Správy

Akvapark plánujú na budúci rok zrekonštruovať za sedem miliónov eur

Popradský akvapark čaká na budúci rok veľká rekonštrukcia. TASR to potvrdil riaditeľ spoločnosti Aquapark Poprad, s. r. o., Richard Pichonský s tým, že sú isté časti zariadenia, ktoré prevádzkujú už od roku 2004, a tie potrebujú modernizáciu.

Ilustračný obrázok k článku Akvapark plánujú na budúci rok zrekonštruovať za sedem miliónov eur
Zdroj: Aquacity Poprad

Vypracovali sme projektovú dokumentáciu, podali sme žiadosť o stavebné povolenie, ktoré nám bolo udelené koncom minulého roka, a zároveň sme požiadali o financovanie naše partnerské banky. Úvery nám schválili a pevne verím, že v roku 2020 pristúpime ku generálnej rekonštrukcii akvaparku samotného,“ uviedol Pichonský.

Zároveň dodal, že práce si vyžiadajú približne sedem miliónov eur, pričom náklady chce spoločnosť hradiť z vlastných a úverových zdrojov. Vedenie akvaparku verí, že po obnove sa opäť zvýši konkurencieschop­nosť zariadenia a stane sa lídrom na trhu.

Chceme spustiť tender na generálneho dodávateľa stavby, po výbere bude jasnejší aj časový harmonogram prác,“ doplnil Pichonský. Zároveň prezradil, že spoločnosť chce na danom území svoju prevádzku aj rozšíriť, o konkrétnejších zámeroch však bude informovať neskôr.

Okrem toho chce akvapark v spolupráci s mestom riešiť niektoré komplikácie, ktoré súvisia najmä s dopravnou infraštruktúrou a parkovaním. „Ide o cestu na Novej ulici, ktorá sa končí na dvoch parkoviskách a nie je možné brať ju ako klasickú komunikáciu. Preto sú dve možnosti, buď ju uzavrieť, aby sme neriskovali, že sa tam stane dopravná nehoda, alebo ju dobudovať a spraviť z nej klasickú mestskú radiálu. Na danom území je tiež nedostatočné množstvo i kvalita parkovacích miest. Parkujú tam naši návštevníci, takisto tam chodia ľudia na hokej a na futbal, pribudnúť tam má aj ďalšia futbalová a hokejová hala. Parkoviská pri Velickom potoku sú len dočasné, pretože na nich plánujeme výstavbu, a teda nebude možné ich v budúcnosti využiť na parkovanie,“ ozrejmil Pichonský. V spolupráci s mestom chcú tento problém vyriešiť v horizonte troch až piatich rokov.

Rok 2018 bol v popradskom akvaparku z pohľadu tržieb historický, dosiahli viac ako 11,8 milióna eur s plusovým hospodárskym výsledkom takmer 760.000 eur. V spoločnosti momentálne pracuje 116 kmeňových zamestnancov, ktorí dostávajú priemernú mzdu vo výške takmer 950 eur.

Spomínate si na Miss Aquacity 2013? :)

Miss AquaCity 2013
33
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM