Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

Angela kandiduje na primátorku Popradu: Bolo by smutné, keby o voľbách rozhodovali peniaze

Ľuďom podľa jej slov už nestačia pekné sľuby, chcú vidieť činy a výsledky. V jesenných voľbách zabojuje o post primátorky Popradu aj Angela Františková.

Ilustračný obrázok k článku Angela kandiduje na primátorku Popradu: Bolo by smutné, keby o voľbách rozhodovali peniaze
Zdroj: Facebook.com/angelafrantiskova

Angela Františková sa chce zamerať na pomoc Popradčanom. „Mám jasnú víziu, ktorú sa čoskoro chystám ľuďom predstaviť a som presvedčená, že sa stretne s pozitívnym ohlasom,“ hovorí v rozhovore pre Dnes24.sk.

Čo si myslíte, prečo by na post primátora mesta Poprad mali občania voliť práve vás?

Dovolím si odpovedať protiotázkou. A prečo nie? Prvá popradská primátorka. Je to zaujímavá výzva, nie? Som človek z praxe, pôsobila som na Mestskom úrade v Poprade, dôverne poznám procesy v riadení samosprávy a prioritne problémy mesta Poprad.

Ľuďom už nestačia pekné sľuby.

Chcú vidieť činy a výsledky. Bez odbornosti a skúseností to však nejde. A práve odbornosť a skúsenosti sú mojou devízou. Viem ich pretaviť do konkrétnych riešení, ktoré zlepšia kvalitu života obyvateľov mesta a pomôžu vytvoriť zdravé prostredie pre naše deti.

Aké kroky budete podnikať počas kampane pred voľbami?

Ľudia sú pre mňa prioritou. Im chcem ako primátorka slúžiť. Ich chcem počúvať, s nimi chcem dennodenne komunikovať, podať im ruku. Takže plánujem veľa osobných stretnutí kdekoľvek na ulici, v kaviarni, v parku ale i na sociálnych sieťach.

Pre mňa je dôležité rozprávať sa, pomenovať to, čo nás trápi, čo nás teší, čo by ľudia chceli.

V komunikácii s nimi vidím obrovskú inšpiráciu pre primátorku, ktorej pracovnou metódou je a bude konštruktívna diskusia.

Čo ponúknete mestu po prípadnom úspešnom zvolení?

Ponúkam profesionalitu, ľudskosť, novú energiu a hlavne dialóg. Prinesiem nové spôsoby riadenia veci verejných a obyvateľom mesta umožním spolupodieľať sa na stanovení priorít použitia verejných financií.

Zameriam sa na pomoc Popradčanom. Mám jasnú víziu, ktorú sa čoskoro chystám ľuďom predstaviť a som presvedčená, že sa stretne s pozitívnym ohlasom.

V akej výške mienite minúť finančné prostriedky na volebnú kampaň?

Bolo by veľmi smutné, keby o primátorských voľbách rozhodovali peniaze.

Sú aj dôležitejšie hodnoty, ktoré ľudia ocenia. Z finančného hľadiska sa ale určite zmestím do zákonom stanoveného limitu.

Tím v akom zložení vás bude podporovať, resp. ktoré strany vás podporia? Ak žiadna, prečo by ste kandidovali ako nezávislá?

Tím ľudí, ktorí ma podporujú, je otvorený a neustále sa rozširuje. Veľmi ma to teší, lebo je to signál, že zmena je potrebná. Ľudia pochopili že polarizácia a delenie nikam nevedie, že táto neslávna éra vo vysokej i komunálnej politike sa musí skončiť.

Ľudia pochopili, že cesta vpred je spolupráca, odbornosť, slušnosť a dobrá komunikácia.

Dobíja ma to neskutočnou energiou a presviedča o tom, že som urobila správne rozhodnutie. Dopyt po zmene v Poprade je obrovský.

Som kandidátkou Slovenskej národnej strany, ktorá presadzuje rozvíjanie tradičných hodnôt Slovákov – vlasť, rodinu, vieru, národnú hrdosť, zodpovednosť, sebestačnosť.

foto: archív respondentky

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM