Peter Handzuš Hokej

Austrália a hokej? To sme museli vidieť!

Minulý týždeň prebiehali v poľskej Krynici majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. V B skupine divízie I sa predviedli aj exotickí hokejisti z Austrálie. Vedeli ste, že Austráliu reprezentuje aj jeden Slovák?

To, že v Austrálii vedia hrať hokej, dokázal aj mladučký Nathan Walker. Dnes 18-ročného Nathana sa pred piatimi rokmi ujali vo Vítkoviciach. Postupne vystriedal dorast, juniorku a aj seniorský tím HC Vítkovice Steel.

Nathan je jediný hokejista z výberu Austrálie, ktorý hráva najvyššiu súťaž v Európe. Ostatní reprezentatni sú amatéri, ktorí prišli hrať na majstrovstvá sveta na úkor vlastných dovoleniek. Takýto špás vyšiel „Aussie“ okolo 1200,– eur.

Menej exoticky v austrálskom tíme pôsobí Tomáš Manco. Tento Slovák sa s rodinou prisťahoval k protinožcom pred trinástimi rokmi. Keďže odmala trénoval hokej, začal hrávať miestnu ligu a prepracoval sa až do austrálskej reprezentácie. 24-ročný obranca hráva za Sydney Ice Dogs.

Austrália potrápila všetkých súperov na majstrovstvách. Minimálne prvú tretinu držala krok s tímami, ktoré už majú sezónu pomaly za sebou. Na rozdiel od nich však pre Australanov sezóna po siedmich mesiacoch voľna ešte len začína.

Po poslednom zápse na šampionáte sme sa s obidvomi hráčmi mali možnosť porozprávať. Nathan neskrýval rozčarovanie z toho, že bol zranený a v poslednom zápase proti Rumunsku nemohol nastúpiť. Tomáš nám prezradil, kedy si zahrá Austrália hokej so Slovenskom.

Zápasy Austrálie na MS:

Austrália – Kórea 4 – 8 Holandsko – Austrália 6 – 2 Austrália – Litva 2 – 3 Poľsko – Austrália 5 – 3 Rumunsko – Austrália 5 – 3 

Konečná tabuľka:

  1. Kórea
  2. Poľsko
  3. Holandsko
  4. Rumunsko
  5. Litva
  6. Austrália
Austrália a hokej? To sme museli vidieť!
1
Galéria
australia
23
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM