Pavol Krupka Rôzne

Autor knižnej novinky hovoril v Poprade o kontroverzných témach

Vo štvrtok sa v Poprade uskutočnilo ďalšie pokračovanie diskusného fóra Podtatranské dialógy, ktoré sa tu prvýkrát uskutočnili v čase protestov proti Gorile v marci minulého roku. Hosťom podujatia bol Tibor Eliot Rostas, autor nedávno vydanej knihy s názvom Mlčanie.

Ilustračný obrázok k článku Autor knižnej novinky hovoril v Poprade o kontroverzných témach
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch známeho kníhkupectva Christiania a následne v kaviarni Groteska si záujemcovia mohli vypočuť úvahy a názory človeka, ktorý sa snaží o svete dozvedieť viac, ako môžeme počuť z bežne využívaných médií. Jeho témami sú mýty o civilizovanej spoločnosti, slobode, prosperite o trvalom raste a demokracii. Snaží sa tak preklenúť vákuum spoločenského a mediálneho mlčania na témy, o ktorých sa údajne nesmie hovoriť. Za prvú lastovičku v smere lepšej informovanosti o bežne nedostupných faktoch považuje dvojminútové rozhlasové vystúpenia, ktoré pod názvom Mlčanie šíri do éteru jedno z celoplošných rá­dií.

Popradské vystúpenie Tibora Rostasa v spomínanom kníhkupectve bolo v podstate hodinovým monológom, diskusia na prezentované témy sa rozvinula v druhom dejstve, teda až v priestoroch kaviarne. Oddych od náročných diskusných tém tu zabezpečovala popradská hudobná skupina Tatranka. Organizátorkou podujatia bola Juliana Majdeková, ktorá stála aj pri popradských protestoch Gorila.

Nie je úlohou autora tohto príspevku hodnotiť obsah autorových úvah a tvrdení, prípadne posudzovať ich pravdivosť. Uvedieme len to, že jeho verejné vystúpenia i samotná kniha sa stretávajú s veľkým záujmom na celom Slovensku. Autor bol však obviňovaný z antisemitiských postojov a šírenia konšpiračných teórií. Záber prezentovaných tém minimálne svedčí o jeho hlbokej nedôvere k súčasnému fungovaniu sveta a jeho prezentácii z úst establishmentu.

Autor knižnej novinky hovoril v Poprade o kontroverzných témach
1
Galéria
Autor knižnej novinky hovoril v Poprade o kontroverzných témach
8
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM