Martin Sýkora Basketbal

BAM Poprad v lige na poslednú chvíľu: Mladosť a dravosť proti neskúsenosti

Popradský ženský basketbal je aj v tejto sezóne pevnou súčasťou najvyššej slovenskej súťaže. Tentoraz to však bolo na poslednú chvíľu, o čom svedčí aj zloženie tímu.

Ilustračný obrázok k článku BAM Poprad v lige na poslednú chvíľu: Mladosť a dravosť proti neskúsenosti
6
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Na poslednú chvíľu

Skladanie družstva prebiehalo pomerne neskoro. BAM Poprad sa prihlásil podal prihlášku o minútu dvanásť v posledný júnový deň. Káder sa preto začal reálne skladať až od začiatku júla. „Hráčkam, s ktorými sme vtedy počítali, sme nevedeli garantovať, či budú hrať a či vôbec my ako klub budeme hrať. Preto podpísali zmluvy s inými družstvami,“ informoval pred prvým domácim tohtosezónnym zápasom športový riaditeľ klubu Michal Weinciller. Novinkou je nadviazanie spolupráce s klubom zo Spišskej Novej Vsi, ktorý Popradu umožnil hosťovanie ich hráčok a dohoda vznikla aj s MBK Ružomberok, ktorý taktiež poslal niekoľko svojich hráčok na hosťovanie pod Tatry. S kvalitou zloženia tímu sú úzko spojené aj ambície.

„Ak sa nám podarí rozšíriť káder a trošku to posilniť, chceme sa v tejto sezóne pohybovať uprostred tabuľky,“ dodal Weinciller.

Jeden návrat a smelý plán

Prioritou bol pre vedenie BAM Poprad výber kvalitnej trénerky s medzinárodnými skúsenosťami, ktorá bude pracovať s mladým družstvom. Našla sa v podobe Tatiany Gallovej, ktorá už so svojim mladým družstvom odohrala štyri kolá. „V niektorých fázach zápasu je ťažké pozerať sa na tabuľu, keď je tam veľký rozdiel. Momentálne najviac horíme na streľbe, čo vyplýva z mladosti a neskúsenosti. Baby si musia začať veriť. Keď to zlepšíme, tak to začne úplne inak vyzerať,“ zhodnotila popradská trénerka, ktorej by mal pomôcť aj návrat stále mladej, no momentálne najskúsenejšej Dominiky Rusiňákovej. „Podľa mňa nie je nič krajšie, ako hrať za svoje domáce družstvo. My nemáme čo stratiť. Sme mladý tím. Myslím si, že krok za krokom to pôjde. Išla som do toho s tým, že som tu najstaršia a mám byť lídrom, čo je pre mňa nová rola,“ povedala Dominika po piatich rokoch strávených na rakúskych a českých palubovkách. Pod Tatrami zostala aj Eva Filičková, ktorá končí štúdium na vysokej škole.

„V Poprade som bola spokojná, mesto sa mi páči, takže som nemala dôvod odísť,“ objasnila Filičková.

Vedenie BAM sa netají zháňaním posily na post, ktorý Poprad trápi najviac – pivota. V súčasnosti má trénerka Gallová k dispozícii tento káder: Dominika Rusiňáková, Tamara Turzáková, Anna Mária Babiková, Andrea Vyšňová, Mariana Tetemondová, Jana Lysová, Ema Rodáková, Eva Filičková, Viktória Havranová, Michaela Grigerová, Patrícia Sojáková, Alica Ferenčáková, Anna Mária Šoltésová, Ľubica Fáberová, Katarína Barillová, Barbora Didová a Soňa Mamráková.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM