Martin Sýkora Basketbal

Prvý domáci duel nevyšiel podľa predstáv: Popradčanky podľahli Košiciam

Popradské basketbalistky odohrali v sobotu (27.10.) prvý domáci zápas v aktuálnej sezóne. Veľmi mladý podtatranský tím privítal rovnako mladé Košičanky.

Ilustračný obrázok k článku Prvý domáci duel nevyšiel podľa predstáv: Popradčanky podľahli Košiciam
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš

BAM Poprad sa pred domácim publikom predstavil aj s novou trénerkou Tatianou Gallovou, ale v zostave bez najlepšej hráčky Dominiky Rusiňákovej, ktorú trápi zranenie členka. Mladé kolektívy sa prezentovali veľmi nepresnou streľbou, ale rovnako veľkým odhodlaním. Mladícka dravosť a húževnatosť bola vyrovnaná na oboch stranách, ako aj skóre po prvej štvrtine (14:14). „My trpíme na našu streľbu a pod košom, čo sa potvrdilo aj dnes. Akonáhle stratíme jednu z našich pivotiek, tak sme v problémoch, keďže máme iba dve. Od začiatku musia zaskakovať naše krídla, čo nie je úplne ideálne,“ posťažovala sa domáca kormidelníčka. Na jej slová prišlo v druhej štvrtine, v ktorej si Košičanky, vedené výbornou a na striedačke hlasnou basketbalistkou Zuzanou Žirkovou, vypracovali rozhodujúci náskok (25:33). „Na tieto dievčatá musím zvyšovať hlas. Niekedy sú v stave, že ho musím agresívne zvyšovať, aby začali hrať a potom to chvíľu funguje. Ale inú cestu nemáme,“ vysvetlila Žirková, ktorej zverenkyne využili absenciu popradskej kľúčovej hráčky a nedovolili Popradu dostať na dostrel. BAM nakoniec podľahol mladým anjelkam z Košíc 48:61.

Zdroj: Dnes24.sk

Domáce sezónna premiéra Popradu nevyšla, čo však neznamená, že nebudú bojovať o ďalšie body. „Dnes sme boli aj nervózne, keďže sme si nepamätali naše veci. Je tu pekná hala. Uvítala by som, keby diváci boli trošku aktívnejší, aby sme mali ozajstné domáce prostredie. Sme mladý tím, ktorý keď bude cítiť podporu, tak sa to prejaví. Chvíľkovo sme tú podporu mali a na ihrisku to bolo cítiť,“ vyzvala Gallová. Trénerka Young Angels Košice pozerala predovšetkým do vlastných radov. Skúsená basketbalová harcovníčka má čo svojich zverenkyniam ponúknuť. „Dnes to bolo o nás a nie o súperovi. Bojovali sme sami so sebou. Máme body doma a to je podstatné. Myslím si, že toto nie je veľký basketbal. Musím povedať, že naša extraliga je na veľmi slabej úrovni. Dievčatá aspoň dostali príležitosť hrať, čo je pre nich veľká skúsenosť, aby sa mohli posúvať ďalšej,“ uzavrela Žirková.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM