Webnoviny - Basketbal

Basketbal vo Svite bojuje o prežitie

Kým úspešné slovenské basketbalové tímy bojujú v tomto období na palubovke o postup do semifinále extraligy mužov, funkcionári BK Iskra Svit sa potia na celkom inom poli.

Nové vedenie „sviťáckeho“ basketbalu na čele s Jánom Drobným sa totiž po tohtoročnej mimoriadne ťažkej sezóne usiluje o to, aby extraligový basketbal v tomto podtatranskom meste normálne fungoval aj v budúcom súťažnom ročníku 2011/2012.

„Pre hráčov sa skončila sezóna hneď po poslednom majstrovskom zápase s Levicami. Ihneď po ňom sme ukončili tréningový proces a hráči majú odvtedy voľno,“ citoval denník Korzár slová nového šéfa BK Iskra Svit Jána Drobného. On so spolupracovníkmi momentálne rokuje so všetkými veriteľmi o možnej dohode a o spôsobe, ako vyrovnať a splatiť dlhy po predchádzajúcom vedení.

„Zatiaľ sme nedospeli k dohode so všetkými veriteľmi, ktorým dlhujeme. Preto zloženie kádra, vrátane obsadenia postu trénera, je až druhoradá otázka. Tieto veci sa budú riešiť až vtedy, keď budeme vedieť, že ideme ďalej… Najprv musíme dospieť k dohode so všetkými veriteľmi. V opačnom prípade stále hrozí zánik klubu. V našom záujme je vyriešiť čo najrýchlejšie naše záväzky voči veriteľom. Verím, že do dvoch týždňov budeme mať v tejto veci jasno,“ skonštatoval Ján Drobný, ktorý priznal, že nad basketbalom vo Svite visí Damoklov meč v podobe veľkých dlhov z minulej sezóny. Ak sa nové vedenie nedohodne s veriteľmi na spôsobe ich vyrovnania, klubu hrozí krach.

„Aj keď sa nová sezóna rysuje celkom optimisticky, najprv však musíme doriešiť tú predchádzajúcu. Ak sa nám to nepodarí, stále hrozí krajné riešenie, ktorým je krach klubu. Dlhy z minulosti sú nepredstaviteľné a nie je v našich silách splatiť ich v plnej výške,“ zdôraznil Ján Drobný a dodal: „Práve preto rokujeme s veriteľmi a hľadáme dohodu. Okrem hráčov a realizačného tímu dlhujeme aj všetkým spolupracujúcim firmám, s ktorými predchádzajúci predseda uzavrel dohody – a neplnil ich.“

Zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM