Martin Sýkora Basketbal

Žabky ladia na novú sezónu: Kombinácia nový tréner a mladé družstvo

Už o 3 týždne sa začnú zápolenia pod deravými košmi. V najvyššej ženskej slovenskej basketbalovej súťaži nebude ani nadchádzajúcu sezónu chýbať BAM Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Žabky ladia na novú sezónu: Kombinácia nový tréner a mladé družstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Po neúspešnej minulej sezóne, keď Popradčanky neúspešne bojovali o záchranu, sa karta obrátila a pod hlavičkou Basketbalovej akadémie mládeže Poprad (BAMP) podtatranské dievčatá v najvyššej slovenskej basketbalovej súťaž predsa len uvidíme. Veľké zmeny v ženskom kádri nestali. Vedenie klubu mrzí, že sa nepodarilo vyrokovať návrat reprezentačnej odchovankyne Kataríny Tetemondovej.

„Katarína sa rozhodla pre Španielsko, takže stále hľadáme vhodnú posilu,“ konštatovala prezidentka BAMP Alena Kováčová.

V klube vedia, kde ich tlačila topánka už minulú sezónu – pod košom. „Potrebujeme posilniť tento posť. Ale okrem toho máme slušne vyskladaný káder – omladili sme hlavne z našej mládežníckej liahne,“ prezradila niečo o predsezónnych cieľoch klubová prezidentka. V nadchádzajúcej sezóne, ktorú Poprad odštartuje 2. októbra, už „žabky“ nechcú hrať o záchranu.

PREČÍTAJTE SI AJ: Médiá potrápili popradské basketbalistky: Očakávaný debakel sa nekonal

Skromné ciele s úmyslom prekvapiť

„Buďme realisti, s týmto tímom na prvú štvorku nemáme. Piate, možno šieste miesto, kde sme sa dlho držali minulý rok, by bolo veľmi dobré. Záver nám nevyšiel, ale nemyslím si, že by sme teraz mali byť na chvoste,“ potvrdila Kováčová, ktorá je za skromné ciele s úmyslom prekvapiť. Pomôcť by mal aj nový tréner. Igora Skočovského na lavičke vystriedal ďalší chlap – Milan Černický.

„Je to pre mňa výzva. Zatiaľ to dobre funguje, ale až liga ukáže, ako na tom sme. Tiež si niekedy nie som istý, čo od toho môžem očakávať. Ale každé deň som si istejší, stále sa viac spoznávame,“ povedal Milan Černický, pre ktorého je to prvá trénerská „štácia“ pri ženskom basketbale.

Nový tréner, mladý tím

„Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo získať takého kvalitného trénera. Chceli sme Slováka. Veríme v jeho skúsenosti,“ opísala výber trénera klubová prezidentka. Milan Černický posledné dve sezóny pôsobil ako tréner MBK Karlovka v mužskej basketbalovej súťaži.

„Nakoľko máme tím menšieho vzrastu, tak to určite budeme chcieť hrať veľmi rýchlo dopredu a zvonku. Je veľmi dôležité, aby dievčatá podali na ihrisku maximum, či už sa vyhrá alebo prehrá. Víťazstvom pre nás bude, keď sa vráti divák do hľadiska,“ vysvetlil Černický.

Popradské basketbalistky sa uplynulý víkend predstavili na turnaji v Prahe. Svoje české súperky, rovnako ako bratislavský Slovan privítajú 16. – 18. septembra v hale na ul. Komenského na ďalšom prípravnom turnaji. Extraligovú premiéru si Popradčanky odkrútia prvú októbrovú nedeľu, keď sa už v Aréne Poprad o 16:00 hod. stretnú so Šamorínom

BAM Poprad - príprava 2016
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM