Martin Sýkora Basketbal

Basketbalistky v boji o piate miesto: Poprad doma jednoznačne zdolal Slovan

Popradským basketbalistkám po neúspešnej snahe o prvú štvorku ostali len oči pre plač a účasť v bojoch o piate miesto. Prvý súboj proti bratislavskému Slovanu im vyšiel.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky v boji o piate miesto: Poprad doma jednoznačne zdolal Slovan
Foto: Peter Handzuš

Popradské basketbalistky neprekvapili veľmi výkonom, ktorému niet čo vytknúť. Bratislavský Slovan sa celú sezónu motal na konci tabuľky najvyššej slovenskej ženskej basketbalovej súťaže. Popradčanky podľa očakávaní vstúpili do stretnutia a už po 10-tich minútach vyhrávali 15:7. V polovici zápasu BAM vyhrával o 9 bodov 31:22. Viac než skóre divákov zaujímala absencia trénera Milana Černického na lavičke domácich po neúspešnej sérii so Šamorínom. „Tréner Černický mal osobné dôvody. Sedeli sme s ním aj s vedením klubu a po vzájomnej dohode sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Pánovi trénerovi týmto ďakujeme za doterajšie pôsobenie. Sú veci, ktoré sa dejú a patria k športu. Boli sme zaskočení z celej série play-off,“ vysvetlil športový riaditeľ BAM Poprad Michal Weinciller.

Poprad kormidloval z lavičky jeho dovtedajší asistent Ján Hricko, ktorý doviedol prvý súboj o piatej miesto do víťazného konca. Domáce dievčatá nedali Bratislavčankám šancu a zaznamenali víťazstvo o 20 bodov. „Chceli sme byť v semifinále.Je to sklamanie. Žiaľ, nepodarilo sa nám to, ale taký je basketbal. Berieme to ako neúspech,“ hodnotil vyradenie so Šamorínom Hricko, ktorý vyzdvihol výkon svojich zverenkýň ako aj prístup k stretnutiu proti Slovanu. „Bolo to super. Baby ma poznajú, ja poznám ich, takže problém nebol žiadny. Páči sa mi, že pracovali do konca zápasu. Dali do toho všetko. S výsledkom sme spokojní. V záujme každého z nás je skončiť čo najlepšie a dohrať sezónu s čo najlepším výsledkom,“ konštatoval Hricko.

Foto: Martin Sýkora

BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 69:49 (31:22) – na zápasy 1:0
Najviac bodov: Filičková 19, Drobná 10, Kmetovská 8 – Bilíková 14, Talajková 9, Turzáková 6

Foto: Archívne

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM