Rastislav Búgel Basketbal

Basketbalová dráma pod Zoborom: Nitra rozhodla o víťazstve nad Svitom v posledných sekundách!

Zápas ako bič! Nitrianski basketbalový klub hostil na domácej palubovke Iskru Svit. Diváci si užili atraktívne stretnutie.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová dráma pod Zoborom: Nitra rozhodla o víťazstve nad Svitom v posledných sekundách!
Foto: Rastislav Búgel

Vyrovnané zápolenie priniesol zápas domáceho Edymax SPU Nitra s basketbalistami Iskra Svit v predohrávke 9. kola extraligy. Do zápasu pod Zoborom vstúpili lepšie domáci basketbalisti (22:16). Hostia si však v závere prvej desaťminútovky vypracovali poriadny tlak, ktorý priniesol vytúžené ovocie a Iskra otočila stav stretnutia na 26:27.

Aktivita hosťujúceho celku pokračovala aj v druhej štvrtine. Zverenci trénera Urbana mali čo robiť, aby odvracali úspešnú trojkovú streľbu hosťujúcich basketbalistov. Po štyroch minútach druhej štvrtiny viedol Svit už o 13 bodov (31:44). Domáci hráči nezložili zbrane a do polčasovej prestávky znížili na 52:56.

Dramatický záver zápasu

V tretej desaťminútovke boli opäť aktívnejší basketbalisti Svitu a s prehľadom dokázali udržiavať odstup od domáceho tímu. Nitra v závere štvrtiny zlepšila obrannú hru a zmazala manko na rozdiel jediného bodu (69:70).

Zápas sa lámal až v jeho poslednej časti. Po minúte hry už bol náskok hostí sedembodový a tréner Nitry Ľubomír Urban si zobral oddychový čas. Nitrianski basketbalisti sa snažili o zvrat, no Iskra dlho odolávala. Všetko sa napokon rozhodovalo v posledných sekundách. Nitrianskemu celku sa podarilo vyrovnať (101:101) a 4 sekundy do konca zápasu zvýšenou aktivitou naklonil atraktívne stretnutie na svoju stranu. Nitra si napokon s Iskrou Svit poradila tesne 103:101.

Edymax SPU Nitra – Iskra Svit 103:101

Video zo zápasu pre vás pripravujeme!

Foto: Rastislav Búgel

EDYMAX SPU Nitra - Iskra SVIT
1
Galéria
EDYMAX SPU Nitra - Iskra SVIT
33
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM