Martin Sýkora Basketbal

Iskra Svit do novej sezóny posilnila: Do kádra pribudol Američan so Srbom

Účastník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) Iskra Svit posilnil svoj tím o dve nové tváre. Sviťania podporili krídlo a rozohrávku - od oboch sa veľa očakáva.

Ilustračný obrázok k článku Iskra Svit do novej sezóny posilnila: Do kádra pribudol Američan so Srbom
Foto: Peter Handzuš

Iskra Svit posilnil svoj tím o 27-ročného amerického krídelníka Anthonyho Jacksona a 24-ročného srbského rozohrávača Marka Radonjiča.

Američan pôsobil v predchádzajúcej sezóne v Premier Basketball League (PBL), kde hral za tím DuBois Dream. V dvanástich stretnutiach zaznamenal v priemere 24,3 bodu, 9,2 doskoku, 4,3 asistencie a 1,5 zisku. „Jackson prichádza priamo z USA, aj keď už nejde o hráča priamo z univerzity. Očakávame, že prinesie skúsenosti a tiež zvýši efektivitu na obvode, či v obrane alebo útoku,“ vyjadril sa na jeho adresu tréner Svitu Michal Madzin.

Radonjič si prvýkrát vo svojej kariére vyskúša pôsobenie mimo Srbska, predchádzajúce dve sezóny hájil farby tímu KK Borac Mozzart Čačak. Ako člen základnej zostavy mal priemer 11,6 bodu, 3,7 doskoku, 2,6 asistencie a 1,6 zisku na zápas. „Som rád, že sme dotiahli už aj príchod rozohrávača. Referencie na Radonjiča boli vysoko pozitívne, čo sa týka útoku, obrany a aj charakteru hráča. To všetko bolo pre nás veľmi dôležité, ešte o to viac, že ide o rozohrávačsky post,“ uviedol Madzin pre oficiálnu klubovú webstránku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM