Martin Sýkora Šport

Beh len pre tých z ocele: Ultra Jánošík 2018 pripravil 110 km cez Tatry!

Zdatnosť, vytrvalosť a neskutočná výdrž - bez toho si na ultra behu cez Vysoké Tatry zo Slovenska do Poľska ani "neškrtnete". Víkend patril práve ultra bežcom.

Ilustračný obrázok k článku Beh len pre tých z ocele: Ultra Jánošík 2018 pripravil 110 km cez Tatry!
Foto: Juraj Ondriš

Ultrajánošíkom – bežcom v horách, patril ďalší ročník jedinečného behu so štartom na Štrbskom plese a cieľom v poľskom Sromowce Wyżne. Je to jediná ultramaratónová výzva svojho druhu v Poľsku i Slovensku. Krásna krajina, náročná trasa, ale aj veľmi prijateľné časové limity z neho robia ideálne miesto pre debut pre tých, ktorí začínajú svoje dobrodružstvo s behom na dlhé vzdialenosti.

„Upozorňujeme všetkých pochybovačov – pocítite silu poľských a slovenských hôr,“ varovali organizátori na webovej stránke.

Ultrajánošík 2018
25
Galéria
Foto: Juraj Ondriš

Najlepšie zvládol 110 kiometrovú trať Poliak Robert Faron, ktorý preteky zvládol za 14 hodín, 28 minút a 12 sekúnd. V štartovom poli mali prevahu práve naši severní susedia. Nestratili sa však ani Slováci. Hneď na druhom mieste skončil Tomáš Kačmarčík zo Svitu, ktorý zo stratou skoro jeden a pol hodiny na víťaza dobehol na druhom mieste s časom 15 hodín, 54 minút a 40 sekúnd. Všetkým ultrajánošíkom všetka česť a veľký klobúk dolu.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM