Pavol Hrabovský Kultúra

Beseda so spisovateľkou, bežkárske disciplíny a folklórne vystúpenia: TOP udalosti na týždeň v Poprade a okolí

Prvý marcový týždeň je v plnom prúde. Spolu s ním prichádzajú aj udalosti, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Bude to poetický večer, či zber inšpirácie pre vašu svadbu? Inšpirujte sa redakčným výberom.

Ilustračný obrázok k článku Beseda so spisovateľkou, bežkárske disciplíny a folklórne vystúpenia: TOP udalosti na týždeň v Poprade a okolí
Zdroj: pixabay

Beseda so spisovateľkou

3. marca o 17:00 hod., Podtatranská knižnica v Poprade

Už túto stredu sa v Podtatranskej knižnici uskutoční stretnutie so spisovateľkou Zdenkou Wenzlovou-Švábekovou, známou autorkou kníh: Nesmieš povedať, Roztavené putá, Navždy prekliata a Naposledy plačem. Podujatie vhodné pre všetkých milovníkov literatúry a samozrejme – fanúšikov spomínanej spisovateľky.

Drozďo a Demex

4. marca o 21:00 hod., Surprise

V rámci jarných prázdnin, v Prešovskom kraji, prichádza DJ duo Drozdo a Demex do Popradu, kde zahrajú najlepšie novinky svetovej scény, ale aj vlastné skladby zo svojej produkcie. Kvalitná zábava, ktorá ti spríjemní zaslúžený prázdninový oddych. Ako support sa predstavia DJ Mikey Mike a DJ Schnappi.

Poetický Večer Potulného Kabaretu

5. marca o 18:00 hod., Kaviareň Malý Princ

Poetický večer slovenských básnikov Pavla Hiraxa Baričáka a Jána Martona, do ktorého sa môžu zapojiť aj prítomní diváci. Predovšetkým tí, ktorí naberú odvahu a odprezentujú svoju vlastnú alebo obľúbenú báseň, pred prítomným publikom. Myšlienkou celej udalosti je to, že každý sa môže stať súčasťou Potulného kabaretu. Príďte si aj vy plne užiť básnické umenie a neváhajte prispieť svojou troškou.

Kalinka 2020

6. marca o 18:00 hod., Dom Kultúry

Tradičné piesne donských kozákov, známe ruské melódie, niekoľko milých prekvapení a hosť, v podobe Svetleny Vadko z Ukrajiny, ktorá je známa ako výtvarníčka – maľujúca pieskom. Večer plný folklóru a tradičných nástrojov je povinnosťou pre všetkých milovníkov folklórnych koncertov.

Posledná hodina

7. marca o 18:00 hod., Dom Kultúry

Pri folklórnych vystúpeniach ostávame aj naďalej. Túto sobotu, vám folklórny súbor Magura priblíži nie tak dávnu minulosť ľudí z dvoch susediacich obcí horného Spiša. Obce, ktoré sú navonok odlišné, no v minulosti ich niečo spájalo. Ako však káže čas, to čo dlhé roky niečo spájalo, môže byť niekedy nadobro zabudnuté.

Chystáte sa do Tatier? Nenechajte si ujsť tieto udalosti:

Svadobný veľtrh v Tatrách

7. marca od 10:00 hod., Grandhotel Praha

Na veľký deň D sa mnohé nevesty a ženísi pripravujú veľmi dlho. Prípravy sú všetky za účelom dokonalej svadby, na ktorú budú všetci celý život spomínať. Čo by to ale bolo za svadbu, keby nebolo nevesty v krásnych svadobných šatách, nádhernej výzdoby či správnej zábavy? Práve preto sa v Grandhoteli Praha uskutoční už 4. ročník svadobného veľtrhu, kde sa môžu budúci mladomanželia informovať o aktuálnych trendoch a novinkách v oblasti svadieb.

Renault Rezká Bežka

7. marca od 8:00 hod., Areál bežeckého lyžovania SNOW, Štrbské pleso

Automobilka Renault a agentúra Be Cool pozývajú na bežecké podujatie pre celú rodinu, kde sa budete môcť zapojiť do rôznych disciplín, za ktoré budete patrične odmenení. Okrem toho si pre vás organizátori pripravili aj prekvapenie, ktoré bude odhalené počas dňa. Tak načo čakať? Oprášte bežky a zábava sa môže začať.

Ako volili jednotlivé obce okresu Poprad si môžete pozrieť v priloženej galérií.

Nezabudnite nás sledovať na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší obsah z Popradu a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Takto sa volilo v obciach okresu Poprad
27
Galéria
Zdroj: Štatistický úrad SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM