Simona Ivančáková Rôzne

Bežec spod Tatier si zaslúži klobúk dole: Takéto rozprávkovo krásne fotky robí počas tréningu v prírode

Fotiť sa dá všetko možné, ale najkrajšie snímky vznikajú práve v prírode. Dôkazom toho sú aj fotografie, ktoré sa podarili zachytiť bežcovi Tomášovi Gemzovi, ktorý ich nafotil v rámci svojej športovej prípravy a tréningov.

Ilustračný obrázok k článku Bežec spod Tatier si zaslúži klobúk dole: Takéto rozprávkovo krásne fotky robí počas tréningu v prírode
Foto: Tomas Gemza / Zdroj: Dnes24.sk

Sympatický mladík pochádza zo Štrby sa už roky aktívne venuje behu. „U nás pod Tatrami je milión možností, kde môžem vybehnúť a nasmerovať svoj tréning. Mám na výber široké spektrum tréningových podmienok. Či už chcem zvoliť strmé kopce, miernejšie stúpania, roviny, cestu, lúky, polia, skaly, mesto či les. Každý deň si môžem na beh vybrať inú trasu a inú náročnosť,“ povedal bežec Tomáš Gemza.

Vyžíva sa v každom ročnom období

A práve počas tréningu vzniká aj množstvo snímok, ktoré bežec zaznamená v prírode. A čo je mu pri tvorbe fotiek inšpiráciou? „Na jeseň krásne zafarbené listnaté stromy v lesoch, skoré rána v Tatrách pri východe slnka a inverziou, letné horúčavy v tieni ihličnatých stromov v hustých lesoch v dolinách popri potoku. Jar pri prebúdzajúcej sa prírode na lúkach. A zima behom po vŕzgajúcom snehu pod nohami krížom cez chodníky, polia, lúky,“ prezradil Tomáš.

Bežec spojil dve veľké záľuby do jednej. Beh v spojení s prírodou mu ponúka množstvo nápadov a námetov na fotenie. A práve preto ich aj skĺbil dokopy. „Veľakrát som dostal otázku, prečo behám. A na ňu existuje jedno skvelé vysvetlenie. Ten, kto sa pýta, prečo miluješ, sám nikdy nemiloval. Ten, kto sa pýta, prečo bežíš, sám nikdy nebežal. Iba bežci a milenci vedia prečo, ale nie sú schopní svoje vnútorné pocity popísať tým, ktorí stoja mimo,“ vysvetlil svoju lásku k behu.

Beh v prírode si užíva naplno

Svoju lásku k behu v spojení s prírodou opísal Tomáš nasledovne: „Pri behu si užívam každý pohľad, ktorý sa mi naskytne a čo všetko môžem vidieť. Užívam si beh pri východe, ale aj západe slnka, naháňam sa s vetrom, ale aj horko – ťažko súperím proti nemu, vychutnávam si ľahké bezproblémové zbiehanie z kopcov, ale aj trápenie sa na zdolanie najvyššieho bodu kopca. Bežím v krásne letné slnečné dni, ale aj v mrazivom počasí v zime. Tiež mám rád ten pohľad a slnečné počasie na horách nad oblakmi v zime, počas inverzie, kým dole v nížinách vládne hmla a tma. Mám rád beh v daždi, ale užívam si aj husté sneženie. Za každým je to niečím výnimočné a iné.“

Počas tréningov sa bežcovi, ktorý sa orientuje na dlhé trate, často naskytne príležitosť, aby odfotil nejaký výjav z prírody. Či už je to východ alebo západ slnka, zasnežená tatranská príroda či farebné lístie zo stromov. Vždy sa nájde niečo, čo jeho oku ulahodí. Presvedčte sa o tom sami, že zábery, ktoré počas behania nafotil sú naozaj krásne.

Čítajte tiež:

Príroda v okolí Popradu? To sa jednoducho nedá nemilovať. Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Len nedávno dostal do rúk občiansky, no už na seba púta pozornosť: 15-ročný chlapec fotí pod Tatrami krásne zábery!

Foto: súkromný archív Tomáša Gemzu

Fotky, ktoré vznikajú pri behu: Okolie pod Tatrami počas tréningu
23
Galéria
Foto: Tomas Gemza / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM