Ľubomír Hudačko Rôzne

Boj cestárov v kraji so snehom: Do akcie povolali až sto áut, posypať museli tisícky kilometrov

Situácia na cestách v Prešovskom kraji už v nočných hodinách zamestnala sprácov údržby ciest a sypače. Tie sa činili a v noci mali čo robiť, aby ich zásobili posypovým materiálom.

Ilustračný obrázok k článku Boj cestárov v kraji so snehom: Do akcie povolali až sto áut, posypať museli tisícky kilometrov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol uviedol dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Jaroslav Štofko, teploty boli v kraji v piatok poobede väčšinou 0 až –1 stupeň.

„Viditeľnosť je dobrá. Snehové prehánky boli zaznamenané vo väčšine územia Prešovského kraja, vyskytol sa aj dážď. Cesty sa posypovali a sú zjazdné. Nemali sme hlásené problémové úseky, v noci zo štvrtka na piatok bolo vo výkone 100 áut,“ poznamenal.

Podľa Štofka sa presypalo inertným materiálom 1 788 kilometrov chémiou a soľou sa posypalo 3 660 kliometrov ciest I., II., aj III. triedy dokopy. Zmiešaným materiálom, teda soľou a kameňmi sa posypalo 630 kilometrov, pluhovalo sa 4 557 kilometrov.

„V noci bolo vo výkone 100 áut, v piatok poobede ich bolo vo výkone približne 55. Ide o autá v celom Prešovskom kraji,“ zakončil Štofko.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM