Martin Sýkora Futbal

Boli lepší, ale aj tak prehrali: FK Poprad podľahol doma lídrovi z Komárna

Popradskí futbalisti na domácom trávniku predviedli proti lídrovi z Komárna lepší výkon ako súper, na konci však odchádzal do šatní bez bodu.

Ilustračný obrázok k článku Boli lepší, ale aj tak prehrali: FK Poprad podľahol doma lídrovi z Komárna
38
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Domáci futbalisti hrali futbal celých 90 minút. Ak by vyhrali, vyše tisíc divákov by určite malo dobrý pocit. No nestalo sa. Šance, ktoré si FK Poprad postupne vypracovával od úvodu skončili buď u brankára Slávika alebo vedľa jeho brány. Sebavedomie lídra z Komárna bolo napriek tomu evidentné a situácia sa na trávniku vyhrocovala. V 35. minúte Nurkovič dostal hostí do vedenia a Podtatranci ešte zvýšili obrátky. Lopta síce lietala pred komárňanskú bránu, ale cestu do siete si nenašla. „Mali sme veľa šanci, ale nepodarilo sa nám dať ani jeden gól. Naopak, inkasovali sme. Je to až do plaču, aké my dostávame góly. Škoda, že sme nevyrovnali. Boli tam centre, stačilo len byť v správnu chvíľu na správnom mieste a myslím si, že by sme Komárno porazili," konštatoval dirigent popradskej defenzívy Jakub Hric. Veľkú šancu mal hneď po prestávke Šesták, ale reflexívny zákrok Slávika demonštroval zápasové dianie, ktoré v 62. minúte podčiarkol po rýchlom brejku svojim druhým gólom Nurkovič.

"Oni prišli, hrali na brejky, dva im vyšli a vyhrali,“ dodal Hric.

FK Poprad – KFC Komárno 0:2 (0:1)
Góly: 35. a 62. Nurkovič. Rozhodoval: Ihring, ŽK: Streňo, Pajer – Ondruš, Nurkovič, Zemko, 1311 divákov

FK Poprad: Knurovský – Zekucia, Hric, Horváth, Pajer, Kica, Zošák (65. Grešák), Jančo, Šesták, Holiš (70. Maťaš), Streňo
KFC Komárno: Slávik – Popovič, Ondruš, Szikonya, Šurnovský, Domonkos, Zemko, Mikeš (89. Duda), Matič (59. Kollár), Meszáros (85. Luzin), Nurkovič

Zdroj: Dnes24.sk

S hrou mohol byť fanúšikov ako – tak spokojný, ale čo z toho, keď všetky body bral súper. "Vedeli sme, že Komárno je mužstvo, ktoré hrá agresívne, dôrazne, behavo. Snažili sme sa nepustiť jeho kľúčových hráčov do hry, čo sa nám aj darilo. Rozhodli detaily, prvý gól sme dostali po našej chybe v rozohrávke, čo súper využil. V útočnej fáze nám nepomohla šťastena, futbal je niekedy taký. Boli sme lepší ako súper, na body sme ale nedosiahli,“ povedal po zápase asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák. Kvality hostiteľov potvrdil aj líder druholigovej tabuľky, ešte väčšiu radosť mu však urobili tri body. „Dnes bol Poprad futbalovejší, domáci mali herne navrch. Boli nepríjemní smerom dopredu, dobre rotovali. Majú skvelých hráčov a podali skvelý výkon. Bol to doteraz najlepší výkon tímu, ktorý som videl v druhej lige. Futbal je niekedy taký, my sa tešíme, že sme vyhrali. Rozhodla tímovosť, bojovnosť. Musíme ešte popracovať na tom, aby sme sa dostali na tú úroveň, ktorú má Poprad. Pre našich hráčov to je obrovská škola hrať proti takým hráčom, akých má Poprad. Dnes vyhralo šťastnejšie mužstvo,“ konštatoval tréner KFC Komárno Jozef Olejník.

„Je ôsme kolo preč a máme už osem bodov stratu na čelo tabuľky. Nie je to dobré. Musíme uhrať do konca jesene, aby sme na jar mali o čo hrať,“ uzavrel Hric.

Popradčania sa už nastrácali bodov dosť. Ak chcú v zime ešte stále pomýšľať na špicu tabuľky, musia do konca jesene pozbierať čo najviac bodov, ktoré by im v konečnom účtovaní na jar mohli chýbať.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM