Martin Sýkora Správy

Bude skatepark stáť v roku 2017? Vieme kde, za koľko, ale nevieme kedy

O vybudovaní skateparku sa v Poprade hovorí už niekoľko rokov. Konkrétne kroky sa udiali minulý rok, keď zastupiteľstvo schválilo peniaze na jeho vybudovanie.

Ilustračný obrázok k článku Bude skatepark stáť v roku 2017? Vieme kde, za koľko, ale nevieme kedy
Zdroj: TASR

Už skôr bolo jasné, kde bude nový skatepark lokalizovaný. Vedenie mesta ho umiestnilo vedľa rozostavaného športového areálu (hokejová hala a ďalšie objekty) za autobazárom pri ceste I/18.

180 tisíc a neisté dátumy

Skaterská obec, zastúpená predovšetkým mládežou, nemá svoje miesto odvtedy, ako bolo zrušený areál pri obchodnom centre na najväčšom popradskom sídlisku. Na výstavbu skateparku je určených 180 tisíc eur. Termíny sú však neisté.

„Celý proces sa značne spomaľuje v dôsledku sprísnených podmienok verejného obstarávania, ale robíme všetko pre to, aby sa skatepark mohol začať použivať už tomto roku,“ vysvetlil viceprimátor Popradu Pavol Gašper.

Ako popradský viceprimátor doplnil, projekt a požiadavky boli prekonzultované so skatermi, ktorí budú nový areál využívať. Na stole je už aj konkrétny návrh. „Od rozhodnutia vybudovať skatepark bolo vykonaných niekoľko stretnutí so skatermi. Na nich boli prekonzultované ich požiadavky. V závere minulého roka bola na základe požiadaviek skaterov vypracovaná štúdia, ktorá je podkladom pre zadanie projetovej dokumentácie. Navrhované riešenie rešpektuje požiadavky skaterov a zahŕňa najnovšie poznatky z budovania skateparkov,“ dodal Gašper.

Zdroj: TASR

Zárodok nového popradského parku

Vybudovanie skateparku nie je podľa Gašpera iba o uspokojení časti popradskej mládeže. V širšom rozmere tu vedenie mesta vidí priestor na vznik nového popradského parku.

„Pripravovaný skatepark bude ďalšou z možností, ako zdravo a zmysluplne využiť schopnosti hlavne mladých ľudí. Zároveň bude tvoriť spolu so zatiaľ rozostavaným areálom krásny športový komplex. Aj keď sa to zatiaľ takto nejaví, pri pohľade na mapu Popradu a jeho územný plán je zrejmé, že sa jedná o zárodok parku, ktorý si dovoľujem pracovne nazvať centrálny mestký park,“ uzavrel popradský viceprimátor.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM