Peter Handzuš Basketbal

Bystrica zdolala Poprad: Bamka doplatila na pomalý rozbeh a vlastné chyby

Popradské basketbalistky odohrali v stredu 13.2. preložený zápas skupiny o 5.-8. miesto proti Banskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk

Basketbalistky BAM Poprad odohrali v skupine o 5.-8. miesto Extraligy žien svoj štvrtý zápas. V prvých troch stretnutiach boli úspešné len v meraní síl s bratislavským Slovanom. Rovnako na tom bola aj Banská Bystrica a tak sa v Aréne Poprad hralo o druhé víťazstvo v skupine.

Hosťujúce hráčky odskočili Popradu, ktorý hral bez zranených hráčok Teji Goršič a Dominiky Rusiňákovej, hneď v prvej desaťminútovke. V druhej polovici zápasu sa Popradčanky bodovo na súperky doťahovali, ale nepremenené čisté šance a vlastné chyby ich pripravili o plný bodový zápisa z vyhry sa tak mohli tešiť hráčky Banskej Bystrice.

BAM Poprad – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 41:45
24
Galéria
Foto: Peter Handzuš

BAM Poprad vs. BK ŠKP 08 Banská Bystrica 41:45 (12:21, 13:11, 9:11, 7:2)
Najviac bodov: Rodáková 10, Vyšňová 9, Filičková 8 – Striešová 13, van Dalen 12, Ozdincová a Háberová po 5

Miloslav Michálik, tréner Banskej Bystrice: “Dnes sme urobili chýb menej ako súper a zápas bol ovplyvnený aj absenciou Goršič a Rusiňákovej, čo nám dosť pomohlo. Som spokojný s mentálnym nasadením báb v tomto zápase.”

Andrea Vyšňová, hráčka BAM Poprad: “Bolo nás pre zranenia menej na rotáciu. Mali sme pomalý rozbeh a ušla nám prvá štvrtina. Mohli sme do toho dať viac aj na konci, kde nám to takisto ušlo."

Tatiana Gallová, trénerka BAM Poprad: “Keď majú dievčatá ukázať, že na seba vedia zobrať zodpovednosť a premeniť čisté šance, tak v tom sme opäť chybovali. Donútili sme súpera urobiť nejaké chyby, ale my ich robíme bez pričinenia súpera.”

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM