Martin Sýkora Basketbal

Čajky z Piešťan v Poprade jasne dominovali: Potešil návrat Kupčíkovej

Popradské basketbalistky v 3. kole A-skupiny slovenskej basketbalovej extraligy na domácej palubovke nestačili na favorizované dievčatá z Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Čajky z Piešťan v Poprade jasne dominovali: Potešil návrat Kupčíkovej
Foto: Peter Handzuš

Laxný začiatok

Popradské basketbalistky potvrdzujú svojou účasťou v prvej štvorke pozíciu zberateliek skúseností. Proti favorizovaným Piešťanským čajkám bol rozdiel v kvalite evidentný už od začiatku. Smithová so Slámovou bodovo potiahli hosťujúce dievčatá, ktoré mali v prvom polčase v popradskej aréne strelecký deň. „Pre nás bolo dôležité, aby sme zápas mali pod kontrolou. Mali sme navrch, ale Poprad je vždy nepríjemný súper,“ zhodnotil tréner Piešťan Martin Pospíšil. „Začali sme laxnejšie v obrane. Treba však pochváliť Piešťany, ktoré mali vysokú úspešnosť streľby. Veď v prvom polčase sme dostali 55 bodov,“ dodal tréner BAM Poprad Milan Černický.

BAM Poprad - Piešťanské čajky
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Zaslúžené víťazstvo Piešťan

Domáce dievčatá nastúpili do druhého polčasu so zmenou obranného herného systému. Zónová defenzíva však na zvrátenie nepriaznivého stavu nestačila a Piešťany pod Tatrami zaslúžene vyhrali. „Poprad má svoju energickosť, mladé hráčky, ktoré majú svoj „drive“ a vyzdvihol by som jeden dôležitý element – Luciu Kupčíkovú. Poprad sa o ňu môže vždy oprieť, disponuje množstvom skúseností. Vždy keď treba doskočiť loptu, urobí tak, vie hrať jedna na jedna, vie všetko, čo je pre hru podstatné,“ konštatoval Pospíšil. „Zmena obrany na zónu nám trošku pomohla. Ale začiatok mal súper extrémne dobrý. Je našou chybou, že sme na začiatku hrali dosť mäkko. Piešťany vyhrali zaslúžene,“ uzavrel Černický.

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 55:87 (31:55)
Najviac bodov: Hadačová, Kupčíková po 15, Ivančáková, Filičková, Drobná po 6 – Smithová 16, Slamová 15, T. Páleníková 11

Zdroj: YouTube.com

Návrat Kupčíkovej

Popradských fanúšikov určite potešil návrat skúsenej matadorky Lucie Kupčíkovej, ktorá sa predstavila v domácom drese. Odchovankyňa popradskej basketbalovej školy zaťažila konto Piešťan 15-timi bodmi.

„Užívala som si to, pobehala som si. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, predsa len Piešťany majú svoju kvalitu. V prvom polčase to bolo v obrane z našej strany veľmi zlé. V druhej polovici sa to zlepšilo, ale súperky už mali veľký náskok a zápas sa už len dohrával,“ konštatovala Kupčíková.

Bývalá slovenská reprezentantka ukázala, že napriek hernej pauze má stále na to, aby hrala basketbal na vysokej úrovni. Spokojná s výkonom nebola len Lucia, ale určite potešila aj doma. „Som spokojná. Keď som odchádzala z domu, tak mi muž poprial veľa šťastia a 10 bodov. Syn má 3,5 roka, neviem ešte ani počítať, povedal „maminka 20“. Tak som dala medzi, aby bol každý spokojný,“ uzavrela Kupčíková, ktorej prítomnosť na lavičke a v kabíne privítal aj tréner Milan Černický.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM