Peter Handzuš Rôzne

Čaká nás husté sneženie. V noci môže napadnúť až 45 cm snehu

Obyvatelia nášho regiónu by mali už od dnešného večera počítať s hustým snežením. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu druhého stupňa v štyroch krajoch, kde môže v priebehu 24 hodín napadnúť do 45 centimetrov snehu.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás husté sneženie. V noci môže napadnúť až 45 cm snehu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšiu snehovú kalamitu meteorológovia očakávajú v Banskobystrickom a Žilinskom kraji a v niektorých okresoch Prešovského a Košického kraja. V týchto oblastiach môže od dnes 18.00 až do štvrtka do 18.00 napadnúť 25 až 45 centimetrov snehu, čo je viac ako priemer v tomto ročnom období. V Nitrianskom a Trenčianskom kraji môže v tom istom čase napadnúť 10 až 20 centimetrov sne­hu.

Hoci sa výstraha pre sneh nevzťahuje na Trnavský a Bratislavský kraj, počasie potrápi aj obyvateľov západného Slovenska. Podľa meteorológov môže vo štvrtok poobede zasiahnuť západné Slovensko silný vietor, ktorého rýchlosť dosiahne 16 až 20 m/s. S týmto javom by mali ľudia počítať v čase od 8.00 h do 22.00 h.

Výstraha SHMÚ platí aj pre tvorbu snehových jazykov a závejov. Tie sa môžu vytvárať vo všetkých krajoch, s výnimkou Bratislavského. Upozornenie platí od štvrtka 6.00 h až do piatku (8. 2.) do 6.00 h, miestami až do 10.00 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM