Monika Vengrínová Rôzne

Čas na pláži môžete tráviť aj aktívne: PREHĽAD športových aktivít na kúpaliskách v našom regióne

Niekto si rád pri vode len tak poleží na lehátku a chytá bronz, iní si slnečné lúče radi vychutnajú aktívne. Zisťovali sme, aké aktivity okrem kúpania, akvaparky, kúpaliská a vodné plochy v okolí Poprad ponúkajú.

Ilustračný obrázok k článku Čas na pláži môžete tráviť aj aktívne: PREHĽAD športových aktivít na kúpaliskách v našom regióne
Zdroj: TASR

Hoci aktuálne sa nám vonku trochu ochladilo, horúce letné dni, sa podľa meteorológov vrátia. Vtedy padne vhod osvieženie pri vode. Zisťovali sme, aké športové aktivity, okrem plávania, si v niektorých akvaparkoch, kúpaliskách, či prírodných vodných plochách v našom regióne, môžete vychutnať.

Aquacity Poprad

Popradský akvapark ponúka množstvo možností, ako tráviť čas pri vode aktívne. K dispozícii sú tu dve ihriská na plážový volejbal, ihrisko na plážový futbal s bránkami, či pre deti rôzne nafukovacie atrakcie, skákacie hrady a trampolíny.

V areáli sa nachádza i piesočná pláž s morským pieskom, kde vyhráva exotická hudba, pri ktorej si, ak budete mať chuť, môžete i zatancovať. Počas leta si tu tiež môžete vyskúšať tréningy zumby, salsy alebo si zasúťažiť s tunajšími animátormi.

Kúpalisko Spišská Nová Ves

Okrem plávania vo vonkajších, či v krytom bazéne, ktorý je možné využiť za príplatok v sume 1 euro, si návštevníci kúpaliska môžu užiť napríklad cvičenie vo vode a tí najmenší rôzne animácie.

K dispozícii sú aj ihriská na plážový volejbal, basketbal, vodný futbal, nafukovacia trampolína, aquazorbing, či rôzne preliezačky.

Biokúpalisko Levoča

Ešte novotou voňajúce, len teraz otvorené biokúpalisko v Levočských vrchoch takisto ponúka viacero možností, ako sa športovo vyžiť. Okrem loptových hier, či badmintonu, si môžete zapožičať bicykle alebo sa pokúsiť uloviť si nejakú tú rybku na obed. Súčasťou areálu je i detské ihrisko.

Levočská priehrada

Pre návštevníkov priehrady neďaleko Levoče je okrem širokej ponuky vodných športov k dispozícii aj plážový volejbal, či možnosť cykloturistiky alebo pešej turistiky. Zapožičať si tu môžete i člny a vodné bicykle. Trávnaté pláže priehrady takisto poskytujú vhodné miesto pre zábavu, či šport aj malých detí.

Prečítajte si aj:

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Levočskú priehradu

Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Popradu otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v regióne

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM