Peter Handzuš Správy

Čas oprášiť lyže sa blíži: Tatranské svahy už naplno zasnežujú

Priaznivé podmienky pre zasnežovanie umožnili spustiť počas víkendu technické zasnežovanie vo vrchných častiach Chopku v Nízkych Tatrách, v Tatranskej Lomnici v úseku zo Skalnatého plesa na Štart a technicky sa dnes začalo zasnežovať aj na Štrbskom Plese.

Ilustračný obrázok k článku Čas oprášiť lyže sa blíži: Tatranské svahy už naplno zasnežujú
Zdroj: TASR

Lyžiari si už môžu chystať lyže a tešiť na prvú tohtoročnú lyžovačku začiatkom decembra. Zo soboty na nedeľu sa spustilo zasnežovanie zjazdoviek zo Skalnatého plesa (1 750 m n.m.), naplno ich zasnežuje 70 snežných systémov. „V skorých ranných hodinách sa v nedeľu 22. novembra spustilo zasnežovanie aj na Štrbskom Plese – 25 snežných diel zasnežuje zjazdovky Interski, Furkotu a Turistickú zjazdovku,“ informovala hovorkyňa TMR Zuzana Fabianová.

Nízka vlhkosť vzduchu a mrazivé teploty, ktoré boli počas víkendu na horách umožnili spustenie 50 zasnežovacích tyčí na severnej strane a 23 na južnej strane Chopku. Počasie umožnilo zasnežovať vrchné úseky z vrcholu južnej strany Chopku (2 004 m n.m.) v smere na Predné Dereše a až na Kosodrevinu (1 488 m n.m.) a z vrcholu severnej strany Chopku až do lokality Luková (1 670 m n.m.). V najbližších hodinách sa predpokladá spustenie zasnežovania aj na zjazdovkách v nižších polohách.

Čas oprášiť lyže sa blíži: Tatranské svahy už naplno zasnežujú
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM