Peter Handzuš Rôzne

Centrum voľného času v Poprade pripravilo osem mestských táborov

O letné mestské tábory je v meste Poprad veľký záujem, všetky sú už vypredané.

Centrum voľného času (CVČ) pripravilo osem mestských táborov. „Začíname od 4. júla, prvé dva mestské tábory sú zamerané na turistiku, šport a spoznávanie regiónu Tatier a Slovenského raja,“ priblížila riaditeľka CVČ Darina Gavurová.

Ďalší z táborov je určený pre deti s umeleckými sklonmi, budú mať možnosť zoznámiť sa s rôznymi výtvarnými technikami a maľovať budú napr. aj v prírode. Okrem toho majú chlapci a dievčatá možnosť spoznávať aj kultúrne a historické pamiatky regiónu. „Novinkou je mestský tábor pod názvom Tajomstvá lesa, deti si v Lopušnej doline vybudujú táborisko, budú sa učiť variť v prírode, spoznávať rastliny, živočíchy, budú sa učiť zakladať ohnisko a vlastne žiť v prírode,“ doplnila Gavurová.

V auguste je na programe tábor zameraný na plávanie. Podľa riaditeľky je určený pre plavcov i neplavcov. „Deti, ktoré nemajú základy plávania, si ich tu môžu osvojiť a deti, ktoré vedia plávať, si zdokonalia plaveckú techniku,“ dodala. Ďalší z táborov nesie názov Prázdniny v pohybe. Deti sa budú môcť v ňom zoznámiť s netradičnými športmi, ako sú ringo, boccia či florbal.

Posledné dva tábory sú zamerané na poznávanie histórie a kultúrnych pamiatok regiónu Spiš. „Deti navštívia okrem iného aj Dobšinského rozprávkový svet Habakuky na Donovaloch,“ priblížila Gavurová. Okrem mestských táborov pripravuje CVČ aj jeden pobytový tábor v chorvátskom Drveniku. „Všetky tábory sú vypredané, o mestské tábory je obrovský záujem, nemôžeme ani pokryť všetkých záujemcov. Pobytové tábory neorganizujeme z dôvodu, že v minulom roku sme ich mali v ponuke, avšak nebol o ne záujem zo strany rodičov,“ vysvetlila Gavurová.

Mestské tábory využívajú rodičia hlavne pre deti mladšieho školského veku, ktoré ešte nemôžu byť samé doma. „Posledných, asi sedem rokov, rodičov viac zaujímajú mestské tábory, je to aj otázka ceny,“ pokračovala Gavurová. Niekedy dajú rodičia deti aj do všetkých ôsmich táborov, čo je podľa nej trošku problém, pretože chlapcov a dievčatá je ťažké zaujať, keď na niektoré výlety idú aj viackrát. „Rodičia sa doslova zbavujú svojich detí a nahlásia ich aj na celé dva mesiace, čo je trošku neseriózne,“ uzavrela Gavurová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM