Peter Handzuš Rôzne

Cestári sú v teréne: Sneží, tvoria sa jazyky aj poľadovica

Popradskí cestári vyhlásili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča.

Ilustračný obrázok k článku Cestári sú v teréne: Sneží, tvoria sa jazyky aj poľadovica
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Informoval o tom riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla. Dôvodom je aktuálna situácia na cestách.

Podľa jeho slov momentálne pretrváva v tejto oblasti silné sneženie a silný vietor. Na cestách je od dvoch do 20 centimetrov (cm) čerstvého snehu, na mnohých úsekoch je tri až päť cm utlačeného a kašovitého snehu. Tvoria sa tiež snehové jazyky, záveje a poľadovica. Momentálne je podľa riaditeľa na údržbu ciest nasadených 20 sypačov, šesť nakladačov a štyri traktory.

Najkritickejšia situácia z dôvodu pretrvávajúceho silného sneženia a silného vetra je na cestách II/537 Podbanské – Tatranská Kotlina, II/534 Poprad – Starý Smokovec, III/3081 Dolný Smokovec – kr. II/537, III/3064 Svit – Tatranská Polianka, III/3061 a III/3062 Štrba – Šuňava, III/3097 Kežmarok – Stráne pod Tatrami, III/3077 Slovenská Ves – Lendak – Tatranská Kotlina, III/3102 Veľká Lomnica – Stará Lesná, I/18 Nemešany – Korytné, III/3216 Bijacovce – Vyšný Slavkov, III/3204 Úloža – Brutovce.

Barilla v tejto súvislosti vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM