Peter Handzuš Rôzne

Cestári začali plátať diery na cestách. Najväčšie výtlky v Poprade pomaly miznú

Poveternostné podmienky umožnili v meste Poprad opravu ďalších výtlkov. Hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda informoval, že od začiatku roka zhltli diery na mestských komunikáciách už deväť ton studenej obaľovanej zmesi.

Ilustračný obrázok k článku Cestári začali plátať diery na cestách. Najväčšie výtlky v Poprade pomaly miznú
Zdroj: TASR

„S opravami sme tentoraz začali na uliciach 1. mája a Hviezdoslavovej, pokračovať budeme Tajovského a Moyzesovou ulicou, neskôr prídu na rad výtlky na vstupe do mesta od Svitu a na Teplickej ulici,“ konkretizoval Galajda.

Na rýchlu opravu používajú studenú zmes

Správa mestských komunikácií v Poprade dostala ďalších päť ton studenej obaľovanej zmesi, ktorá je najvhodnejšia na opravu výtlkov v tomto období. „Výtlk sa musí vyčistiť, orezať, nahriať, natrieť penetračným náterom a následne zaasfaltovať,“ vysvetľuje postup látania dier riaditeľ SMK Peter Fabián.

Takáto oprava výtlkov je rýchlou pomocou na riešenie akútneho stavu v úsilí zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Väčšie opravy až na jar

Väčšie systémové opravy ciest budú možné až po definitívnom odchode zimy a v momente, keď spustia svoju činnosť obaľovačky na výrobu teplej zmesi.

„Po tejto naozaj veľmi silnej zime ťažko nájsť cestu, na ktorej sa výtlk nenachádza. Všetky podnety od mestskej polície a občanov postupne sústreďujeme a dávame dohromady plán jednotlivých ulíc, ktoré opravujeme a odstraňujeme na nich výtlky,“ objasnil hovorca.

Kvôli výtlkom možno zmenia rozpočet mesta

Na balík ciest, ktoré boli v Poprade rekonštruované naposledy, existuje desaťročná záruka, v rámci ktorej odstráni poruchy zhotoviteľ stavby.

„Musíme byť pripravení na to, že v apríli budeme musieť meniť rozpočet a naliať nejaké finančné prostriedky do SMK, aby sme dali cesty do poriadku,“ konštatoval primátor Popradu Anton Danko.

Cestári začali plátať diery na cestách. Najväčšie výtlky v Poprade pomaly miznú
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM