Martin Sýkora Správy

Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča

Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča. Situácia na cestách sa postupne upokojuje. Niektoré miesta však naďalej ostávajú prejazdné len pri maximálnej opatrnosti.

Ilustračný obrázok k článku Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča
Zdroj: TASR

Intenzívne sneženie v priebehu noci ustalo a týchto hodinách postupne stráca na sile aj nárazový vietor.

„Všetka naša technika je v nepretržitom výkone aj v priebehu dnešného dňa,“ informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Podľa jeho slov sú všetky cesty v uvedených okresoch momentálne zjazdné, presypané a prepluhované. Vozovky sú prevažne mokré, na viacerých úsekoch sa nachádza od dvoch do štyroch centimetrov utlačeného a kašovitého snehu.

„V týchto hodinách sme nasadili aj dve snehové frézy, ktoré rozširujú prechodové prierezy na úsekoch ciest s vysokými snehovými závejmi,“ priblížil situáciu riaditeľ.

V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo podľa jeho slov počas 24 hodín nasadených 22 posýpačov. „Prepluhovali sme 5309 kilometrov ciest, posypali sme 1961 km ciest chemickým posypovým materiálom a 1373 km inertným materiálom,“ do­dal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM